20 octombrie 2019
Chisinau
Social

Restabilită în funcție, după ce a fost concediată ilegal

Loading
Social Restabilită în funcție, după ce a fost concediată ilegal
Restabilită în funcție, după ce a fost concediată ilegal
publicseminar.org

O salariată din cultură din raionul Rezina a fost restabilită în funcție, după ce Judecătoria Orhei cu se­diul la Rezina i-a dat recent câștig de cauză într-un proces intentat împotriva secției cultură a Consi­liului Raional Rezina.

Avocatul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Anatolie Lupașcu, a precizat pentru ziarul „Vo­cea poporului” că angajata Liuba Sta­vinschi, metodistă a casei de cultură, a fost concediată, pe motivul lichidă­rii instituției”.

Potrivit apărătorului, decizia Jude­cătoriei Orhei, sediul Rezina, a fost pronunțată cu executare imediată. „Angajatorul a concediat-o pe Liuba Stavinschi în mod ilegal. Deja a fost emis un ordin de repunere în funcție și de încasare a salariului, în favoarea Liubei Stavinschi, pe perioada cât per­soana respectivă a fost absentă forțat de la serviciu, din vina angajatorului”, afirmă avocatul Anatolie Lupașcu.

Procesul de judecată a durat câțiva ani. Conform deciziei instanței de fond, secția cultură a Consiliului Raio­nal Rezina urmează să-i achite în total Liubei Stavinschi în jur de 98 de mii de lei.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com