26 august 2019
Chisinau
Cititorii ne scriu

Regulile de repartizare a biletelor pentru tratamentul balneosanatorial

Loading
Cititorii ne scriu Regulile de repartizare a biletelor pentru tratamentul balneosanatorial
vocea.md

Vocea poporului

Dorim să aflăm prin intermediul ziarului „Vocea po­porului” care sunt aspectele juridice de repartizare a biletelor de tratament și responsabilitatea pentru încălcarea reglementărilor legale în acest domeniu? Condițiile, precum sunt „necesitate urgentă de a-și în­trema sănătatea” sau că „salariatul este de mult timp membru de sindicat”, oferă sau nu asiguratului drep­tul de a beneficia de bilet de tratament mai mult de o dată la trei ani?
 
Ion Pocaznoi,
președintele Comitetului sindical al salariaților de la UTM

 

Cadrul legal cu privire la sistemul public de asigurări sociale îl constituie Legea nr.489-XIV din 8 iulie 1999 privind sistemul public de asigurări sociale și Legea nr.289-XV din 22 iulie 2004 privind indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de mun­că şi alte prestaţii de asigurări sociale.

În scopul realizării acestor acte legislative, Guvernul Republi­cii Moldova, prin Hotărârea nr.290 din 19 aprilie 2010, a apro­bat Regulamentul cu privire la prestaţiile în sistemul public de asigurări sociale pentru prevenirea îmbolnăvirilor şi recupera­rea capacităţii de muncă a asiguraţilor prin tratament balneo­sanatorial.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com