26 august 2019
Chisinau
Social

Reglementări noi axate pe controlul de stat privind siguranţa ocupaţională

Loading
Social Reglementări noi axate pe controlul de stat privind siguranţa ocupaţională
Reglementări noi axate pe controlul de stat privind siguranţa ocupaţională
totemconstructora.com

Mai multe reglementări legate de exercitarea controlului de stat în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă urmează a fi elaborate în timpul apropiat de reprezentanţii Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

În viitor, controlul în cauză va fi efectuat de 10 autorităţi din dife­rite domenii de activitate care nu sunt încă pe deplin funcţionale şi care s-au ales cu această funcţie în urma unei disputate reforme iniţiate de Guvern încă în 2016 şi care nu a fost încă finalizată.

Astfel, în urma reformei cu pri­cina, funcțiile de control au fost concentrate în cadrul a 13 instituții și cinci structuri de regle­mentare. În acelaşi timp, contro­lul de stat în domeniul relațiilor de muncă a rămas în competența Inspectoratului de Stat al Muncii, pe când în domeniul protecției muncii a fost atribuit celor 10 au­torităţi.

Reprezentanţii Ministerului Economiei şi Infrastructurii susţin că la baza respectivei reforme au fost puse cele mai bune practici privind controlul în domeniul securității ocupaționale. Totoda­tă, pentru a nu fi admisă încăl­carea convențiilor Organizației Internaționale a Muncii ratificate de ţara noastră, a fost solicitată opinia experţilor de la această instituţie.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com