11 august 2020
Chisinau
Fără categorie

Ramura transporturilor și drumurilor este una strategică pentru economia naţională

Loading
Fără categorie Ramura transporturilor și drumurilor este una strategică pentru economia naţională
Ramura transporturilor și drumurilor este una strategică pentru economia naţională
auto

Foto: alba24.ro

STIMAŢI COLEGI!

 

Federaţia Sindicatelor Transportatorilor şi Drumarilor din RM aduce sincere felicitări şi urări de bine colectivelor de muncă, tu­turor automobiliştilor şi drumarilor din ţară, cu ocazia sărbăto­rii profesionale Ziua Automobilistului şi a Drumarului, marcată anual în ultima duminică a lunii octombrie. A devenit deja o bună tradiţie de a consemna această zi şi de a face bilanţul activităţilor întreprinse, de a aduce mulțumiri celor care pe parcurs au depus muncă, eforturi și măiestrie, obținând succese frumoase în dome­niul profesional.

Ramura transporturilor și drumurilor este cu adevărat una strategică pentru economia naţională. Dezvoltarea localităţilor, promovarea turismului, dezvoltarea economiei și soluționarea problemelor sociale pot fi posibile numai având sisteme de comu­nicaţii și drumuri bune. Transportul auto continuă să mențină un loc de bază la transportarea mărfurilor și călătorilor atât la nivel național, cât și internațional. În acest context, dorim ca noul Cod al Transporturilor, examinat în prezent de Parlament, să contribuie pozitiv la reglementarea activității în acest domeniu, îndeosebi, a transportului de călători, la baza căruia să fie puse asemenea prin­cipii, cum ar fi un control riguros, disciplina, responsabilitatea și profesionalismul. Este semnificativ, că pe parcursul ultimilor ani, o atenţie deosebită se acordă construcției și reabilitării drumurilor naționale, având asigurată o susţinere financiară, în acest aspect, atât din Fondul rutier, cât și din sursele fondurilor internaționale. Trebuie de remarcat și atitudinea pozitivă a conducerii țării față de lucrătorii din ramura transporturilor și infrastructurii drumurilor, care în fiecare an, îi decorează pe cei mai buni cu distincții de stat pentru succese și merite deosebite.

Sindicatele doresc ca Republica Moldova să devină o ţară pros­peră şi democratică, care să asigure un trai decent cetăţenilor, o ţară, care pe drept ar merita asocierea la familia Uniunii Europe­ne. Federaţia adresează cuvinte de mulţumire veteranilor de mun­că, tuturor angajaţilor, care au activat şi contribuie la dezvoltarea acestei ramuri.

Vă adresăm felicitări, vă dorim tuturor drumuri bune şi lumină verde în activitate de zi cu zi!

Multă sănătate D-voastră şi familiilor D-voastre!

 

Cu respect,

preşedintele Boris ROJNEVSCHI

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com