29 ianuarie 2020
Chisinau
Social

Protejaţi copiii de pericolul apei

Loading
Social Protejaţi copiii de pericolul apei
Protejaţi copiii de pericolul apei
scaldat

Foto: vrn.ro

Cu venirea sezonului estival, oamenii merg la Nistru pentru a se răcori, dar din nefericire unii ajung să nu se mai întoarcă.

 

Două adolescente, surori gemene, s-au înecat duminică după-amiază, 23 iunie, în râul Nistru.

Fetele aveau 15 ani şi erau originare din raionul Ştefan-Vodă. Se presupune că una din fete a început să se înece, iar sora geamăna a încercat să o salveze, dar au fost amândouă înghiţite de ape. Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Diana Ţurcan, a declarat că deocamdată corpurile fetelor nu au fost recuperate.

Viceprimarul din localitate, Anton Sâr­ghi, a spus că fetele sunt dintr-o familie vulnerabilă. Acestea locuiau împreună cu mama lor şi concubinul acesteia. Femeia nu mai are alţi copii.

Un alt caz de înec s-a înregistrat în sa­tul Horeşti, Ialoveni. Este vorba despre un bărbat de 36 de ani care a mers la scăldat. Corpul neînsufleţit a fost scos la mal după câteva ore de căutări.

Tot ieri, alte două fete de 15 ani din mu­nicipiul Bălţi au fost un pas de la moar­te. Adolescentele au mers la lac şi s-au îndepărtat de mal. Salvatorii au reuşit să intervină prompt când le-au văzut că dau semne de panică.

Încă o femeie de 35 de ani s-a înecat, la sfârşitul săptămânii trecute, în râul Nistru, din cauza neglijenţei unui salvamar. Poli­ţia a demarat o anchetă pe acest caz, iar salvamarul urmează a fi concediat. Tra­gedia a avut loc acum două zile. În jurul orei 5 dimineaţa, salvamarul, împreună cu încă două femei, a urcat în barcă şi a mers la o plimbare pe Nistru. La un moment dat, însă, una dintre femei a decis să facă o baie, s-a aruncat în râu şi s-a înecat.

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, de la începutul sezonului cald, s-au înecat 23 persoane, dintre care șase minori.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com