13 noiembrie 2018
Chisinau
Social

Producătorii autohtoni de lactate: între normele legale și tendința de a obține profit

Loading
Social Producătorii autohtoni de lactate: între normele legale și tendința de a obține profit

Că una consumăm şi alta plătim nu mai este deloc o surpriză. Verificările de laborator confirmă, în acest sens, rezultate strigătoare la cer. Producă­torilor nu le pasă că unii clienţi ar pu­tea avea grave probleme de sănătate în urma consumului unor produse neconforme.

biocomp.ro

Un studiu inițiat de Fundația Est-Euro­peană și efectuat în laboratoarele Centrului de Metrologie Aplicată și Certificare a arătat că într-un număr semnificativ de produse lactate precum: untul, smântâna, brânzetu­rile, comercializate în Republica Moldova, grăsimile lactate sunt substituite cu grăsimi de alte origini. Studiul a analizat 126 de mostre de produse lactate autohtone, dar și de import. Grăsimile de origine nelactată nu trebuie să depășească 5% din totalul de grăsimi conținute în produsul lactat.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și