29 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

Probleme ale tinerilor, abordate la un seminar organizat de Federaţia „Sindindcomservice”

Loading
Fără categorie Probleme ale tinerilor, abordate la un seminar organizat de Federaţia „Sindindcomservice”
Probleme ale tinerilor, abordate la un seminar organizat de Federaţia „Sindindcomservice”

seminar

 

La tabăra de odihnă „Camping” din oraşul Vadul lui Vodă s-a desfăşurat un seminar la care au participat tineri din cadrul organizaţiilor sindicale afiliate la Federaţia Sindica­telor Lucrătorilor din Sfera Deservirii Sociale şi Producerii de Mărfuri „Sindindcomservice”. În cadrul seminarului, cei circa 60 de participanţi au pus în discuţie probleme cu care se confruntă tinerii din ţară.

 

Tinerii membri de sindicat au manifestat un interes deosebit faţă de chestiunile abordate şi au propus soluţii în ceea ce priveşte remunerarea muncii, insuficiența locurilor de muncă, condiţii de muncă neatractive, lipsa spaţii­lor locative şi a resurselor pentru procurarea acestora. O bună parte dintre participanţii la seminar au opinat că una dintre soluţii ar fi susţinerea din partea statului, prin acordarea de credite preferenţiale pe un termen lung, cu o dobândă mică.

Tatiana Marian, preşedinta Co­misiei de Tineret din cadrul Con­federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, şi Elena Bacalova, preşedinta Comisiei de Tineret din cadrul Federaţiei „Sindindcomser­vice”, au prezentat priorităţile şi activităţile comisiilor respective.

Ana Selina, preşedinta Federa­ţiei Sindicatelor Lucrătorilor din Sfera Deservirii Sociale şi Produ­cerii de Mărfuri „Sindindcomser­vice”, a vorbit despre protecţia social-economică a membrilor de sindicat de la etapa actuală şi a răspuns la întrebările participanţi­lor la seminar.

Polina Fisticanu, consultant su­perior în Departamentul protecţie social-economică al CNSM, i-a familiarizat pe cursanţi cu legisla­ţia în vigoare privind tineretul, a explicat care sunt drepturile sala­riaţilor la locurile de muncă, cum pot ei să le revendice şi să asigure respectarea lor.

Prezent la seminar, Petru Chiri­ac, vicepreşedinte al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Mol­dova, a prezentat tinerilor membri de sindicat propunerea de a 

iniţia elaborarea unui plan complex de măsuri pentru modificarea şi com­pletarea legislaţiei în domeniul fiscal, cel al creditării, pregătirii profesionale, precum şi  propuneri care ar spori interesul tinerilor faţă de anumite profesii.

În cadrul seminarului au mai fost înaintate propuneri care ur­mează a fi incluse ulterior în con­tractele colective de muncă la nivel de unitate.

 

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com