24 ianuarie 2020
Chisinau
Fără categorie

Prima şedinţă a Biroului Executiv al Consiliului General al Sindicatului Educaţiei şi Ştiinţei

Loading
Fără categorie Prima şedinţă a Biroului Executiv al Consiliului General al Sindicatului Educaţiei şi Ştiinţei
Prima şedinţă a Biroului Executiv al Consiliului General al Sindicatului Educaţiei şi Ştiinţei

 

 

ses

Foto: vocea.md

Pe agenda şedinţei Biroului Executiv al Consiliului Ge­neral al Sindicatului Edu­caţiei şi Ştiinţei, prima din anul acesta, care a avut loc pe 11 februarie curent, au figurat aproape 10 subiecte de actualitate pentru mem­brii acestui sindicat. Totuşi, chestiunea cea mai impor­tantă a respectivului eveni­ment, în opinia lui Dumitru Ivanov, preşedintele Sindi­catului Educaţiei şi Ştiinţei din Republica Moldova, a vi­zat pregătirea de Congresul VI al sindicatului respectiv, care va avea loc pe 5 martie 2015.

 

În acest context, s-a discutat pe marginea proiectelor documente­lor de bază ale congresului, îndeo­sebi în ceea ce priveşte modificările şi completările la statutul sindica­tului, domeniile prioritare ale Sin­dicatului Educaţiei şi Ştiinţei pen­tru anii 2015-2020, componenţa Consiliului General al Sindicatului şi a Comisiei de cenzori. Membrii Biroului Executiv al SEȘau venit şi cu alte sugestii menite să defini­tiveze, să configureze un program exhaustiv privind dezvoltarea miş­cării sindicale de ramură.

Or, precum a remarcat Dumitru Ivanov, întreaga activitate a Birou­lui Executiv, a fiecărui membru al acestuia, precum şi a liderilor din sindicatul de ramură de nivelul II, este orientată spre implementarea deciziilor congresului, ale plenarei Sindicatului Educaţiei şi Ştiinţei. Îndeosebi, se insistă pe îmbună­tăţirea condiţiilor de salarizare a lucrătorilor din ramura educaţiei şi ştiinţei. Deoarece, după prăbu­şirea valutei naţionale, scumpirile se ţin lanţ, iar lefurile salariaţilor din domeniul dat rămân la fel de mici. Scade puterea de cumpărare a membrilor de sindicat.

O altă preocupare a liderilor Sindicatului Educaţiei şi Ştiinţei o constituie reformele planificate de către guvernare în sfera educaţiei, care îi vor afecta pe toţi, fiindcă acestea presupun măsuri austere, inclusiv de reducere a numărului de salariaţi, de modificare a conţi­nutului programei de învăţământ etc. Pentru noi, membrii Biroului Executiv al Consiliului General al Sindicatului Educaţiei şi Ştiinţei, a conchis Dumitru Ivanov, este important ca aceste acţiuni să fie conforme cu spiritul şi sistemul de educaţie din Uniunea Europeană.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com