6 aprilie 2020
Chisinau
Fără categorie

Prezentul continuu. „O vizită care ne-a întărit convingerea că putem fi mai buni profesioniști în domeniu”

Loading
Fără categorie Prezentul continuu. „O vizită care ne-a întărit convingerea că putem fi mai buni profesioniști în domeniu”
Prezentul continuu. „O vizită care ne-a întărit convingerea că putem fi mai buni profesioniști în domeniu”

sindlex-romania

 

În perioada 6-8 august curent, Federația Sindicatelor din Mol­dova „SINDLEX”, în parteneriat social cu Ministerul Afacerilor Interne, a  efectuat o vizită de studiu în Romania. Un  grup constituit din 45 de sindicaliști şi reprezentanţi ai  angajato­rului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Repu­blica Moldova, conduși de se­cretarul general al Federației, Angela Otean, au vizitat jude­ţele Bacău, Vrancea și Mureș, itinerarul incluzând  obiective turistice și întâlniri cu condu­cerea instituțiilor publice din domeniu.

 

Angela Otean a avut amabilita­tea să ne relateze despre întâlnirile mai importante pe care le-au avut sindicaliștii din Republica Moldo­va cu oficiali din România și să ne împărtășească impresiile de călă­torie.

„Deoarece în această perioadă pe colinele vrâncene se comemo­ra Centenarul de la marea bătălie de la Mărășești din Primul Război Mondial, iar sloganul „Pe aici nu se trece!” a  devenit parte a isto­riei, delegația și-a dorit în primul rând să participe la evenimentul din 6 august la Mausoleul de la Mărășești. Eveniment ce avea să confirme, încă o dată, prin am­ploarea și importanța sa, că eroii nu mor și nu sunt uitați niciodată, iar generațiile actuale și cele vii­toare au datoria să mențină veșnic aprinsă făclia memoriei neamului.

Evenimentul  de la Mărășești a avut o colosală  încărcătură isto­rico-patriotică, la care au partici­pat șeful statului, prim-ministrul, preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, ministrul de interne, ambasadorii Rusiei și Franţei în România, alți oficiali, înalte fețe bisericești. După partea oficială, ne-am delectat cu un concert  de muzică patriotică cu participarea lui Nicolae Furdui Iancu, Paula Seling, Gheorghe Zamfir, formaţia „Lupii Albi”.

În Judeţul Bacău, am vizitat pri­măria orașului Târgu Ocna şi Salina „Trotuș”, care, grație temperaturii scăzute, ne-a revigorat pentru zi­lele următoare din sejurul nostru.

Am  avut prilejul să vizităm o parte a regiunii de dezvoltare Centru și să participăm la o serie de întâlniri organizate 

cu sprijinul reprezentanților administrației pu­blice a județului Mureș, și anume al Inspectoratului Situații de Urgență „Horea”, prin amabilitatea domnu­lui inspector-șef, generalul de bri­gadă dr. ing. Dorin Oltean, care a întâmpinat delegația și a prezentat în detaliu tehnica din dotare, mo­dalitatea de  reacționare urgentă și procedurile instituționale.

Poliția locală Târgu Mureș a fost reprezentată de directorul Valentin Constantin Bretfelean, care a făcut o descriere succintă a activității instituției și a povestit despre co­laborarea acesteia cu Inspectoratul de Poliție Județean, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descar­cerare (UPU SMURD MUREȘ). La întâlnire a mai participat dr. Cris­tian Marius Boieru de la instituția prefectului județului Mureș, unde oaspeții din Republica Moldova au fost primiți de către prefectul Lucian Goga, prezenți fiind și șeful adjunct al Inspectoratului Poliției județului  Mureș și deputatul Ma­rius Pașcan.

Discuțiile noastre s-au axat pe componenta profesională și cea a parteneriatului social,  familia­rizându-ne cu practici și abordări specifice domeniului.

Revenirea acasă pe unul din cele mai pitorești trasee a fasci­nat întregul grup, care a rămas surprins de frumusețea munților, de splendoarea Lacului Ursus și Lacului Negru, a Lacului Roșu, a stațiunii Sovata și istoria apariției acesteia. Am rămas încântați cu toții de măreția Cheilor Bicazului și am parcurs la pas strâmtoa­rea. Am mai admirat și multe alte frumuseți ale naturii. Schimbul de experiență în domeniul profesio­nal și îmbinarea acestuia cu vizita­rea obiectivelor turistice din Țară a fost o idee extraordinară. Toate acestea au constituit un fundal perfect pentru recreere și ne-a dat sentimentul de comuniune spiritu­ală cu frații noștri, vorbind aceeași limbă, având o cultură, o istorie și un trecut comun și am putea avea perspective europene comune. Această vizită ne-a îmbogățit din punct de vedere profesional și în ceea ce privește dialogul social. E o primă vizită de acest fel, dar, cu siguranță, nu va fi ultima. O vizi­tă care ne-a întărit convingerea că putem fi mai buni profesioniști în domeniul nostru”, a conchis Ange­la Otean.

 

 

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com