26 februarie 2020
Chisinau
Social

Poliția Națională, un pilon al statului, cu speranțe într-un viitor mai bun

Loading
Social Poliția Națională, un pilon al statului, cu speranțe într-un viitor mai bun

Ajunși la a 29-a aniversare a Poliției Naționale, încercăm să facem o re­trospectivă, pentru a înțelege unde suntem și ce realizări avem la ora actuală.

Poliția Națională, un pilon al statului, cu speranțe într-un viitor mai bun

arhivă personală

29 de ani de evoluție, de ascensiune de la un instrument de constrângere folosit de stat, într-o entitate cu viziuni clare care prestează servicii de calitate cetățeanului, garantează liniștea și ordinea publică în societate.

Astăzi, avem o Poliție trecută de aven­tura tinereții, pentru că a suportat atâtea reforme, uneori doar începute pe hârtie, altele neadaptate nici circumstanțelor tim­pului și nici situației economice din țară. Am schimbat uniforma și ni s-a părut că s-a schimbat totul…  Dar au rămas aceleași probleme cronice ce țin de asigurarea cu echipament a polițiștilor, cu salarii mici, care în două săptămâni se topesc văzând cu ochii, cu ore muncite peste program. Pentru că cine o să dorească să lucreze cu un salariu de puțin peste 4000 de lei, cu incertitudini, cu întrebări de genul: de ce societatea civilă, pe zi ce trece, e tot mai agresivă și mai tendențios îndreptată îm­potriva celor care apără ordinea de drept, jignindu-i de multe ori pe nedrept…

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com