27 octombrie 2020
Chisinau
Cultura

Poeta gălățeană Vera Crăciun revine la „Ovidius”

Loading
Cultura Poeta gălățeană Vera Crăciun revine la „Ovidius”
Poeta gălățeană Vera Crăciun revine la „Ovidius”
poeta-la-Ovidius

Foto: bibliotecaovidius.blogspot.com

Săptămâna Ușilor Deschise la Fi­liala „Ovidius” a fost marcată săptămâna trecută, prin prezența prietenei noastre, poeta Vera Crăciun din orașul Galați (Ro­mânia). Printre activitățile progra­mate în cadrul acestei săptămâni, consacrate împlinirii a 20 de ani de la fondarea bibliotecii noastre, se înscrie și lansarea cărții de proză pentru copii „Mura”. Moderatorul acestei activități a fost scriitorul Alexandru Plăcintă, iar oaspetele de onoare – profesoara universi­tară Valentina Postolache. La „bo­tez” au venit elevii de la Liceul „Mi­hai Viteazul” și cei de la Gimnaziul nr. 41 din Chișinău.

 

 

Vera Crăciun le-a povestit copiilor că eroina cărții „Mura” este regretata ei mamă Vasilica, iar subiectul acestei povestiri îl constituie fapte reale din viață. Poeta a demonstrat și un filmulețdespre lansări de carte la Galați și în alte localități în Ro­mânia. A urmat povestea Murei, redată de scriitorul Alexandru Plăcintă, numind po­vestea „poezie în proză”. Autoarea aduce în prim plan figura mamei sale, chipul scump al omului drag.

„Chiar dacă subiectul este trist, această lansare de carte a provocat o „adevărată satisfacție”, susține poetul Alexandru Plă­cintă. Apoi, Vera Crăciun a revenit la cartea de poezii „Rochiţa cu buline”, pe care copiii o cunoşteau de la întâlnirea din luna no­iembrie a anului trecut. Poeta a citit versuri despre veveriţă, răţuşcă, iepuraş, pisică şi multe altele, toate la cererea gălăgioasă a copiilor. Vera Crăciun a rămas încântată de copiii de la Chişinău și promite să revină din nou, cu prima ocazie.

 

Viorica MORARU,

șef oficiu copii, Biblioteca „Ovidius” din Chișinău

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com