18 octombrie 2019
Chisinau
Varia

Plastic la construcția drumurilor

Loading
Varia Plastic la construcția drumurilor
Plastic la construcția drumurilor
imnovation-hub.com

O companie care utilizează deșeuri de plastic pentru a construi drumuri de suprafață și-a deschis prima întreprindere în Marea Bri­tanie. Fabrica „MacRebur” din orașul Lockerbie va aduna plastic care altfel ar fi ajuns la depozitul de deșeuri pentru a ajuta la pro­ducerea de asfalt.

Un drum de un kilometru realizat cu acest amestec ar folosi echivalen­tul a aproximativ 684.000 de sticle de plastic sau 1,8 milioane de pungi de plastic de unică folosință. Directorul executiv Toby McCartney a decla­rat că deschiderea primei fabrici a fost o „etapă importantă”. El a spus că va contribui la combaterea atât a deșeurilor de plastic, cât și a drumu­rilor pline de gropi. Noua fabrică va granula gunoi care altfel ar fi dus la depozitul de deșeuri.

Granulele sunt amestecate cu un activator pentru a face plasticul să se lege și apoi sunt ambalate pentru a fi distribuite producătorilor de asfalt. Compania a spus că amestecul său a permis extinderea și îmbunătățirea bitumului utilizat în producția de as­falt, reducând cantitatea de combus­tibil fosil utilizat.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com