22 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

Peste o mie de oferte de muncă, prezentate la Târgul de Cariere

Loading
Fără categorie Peste o mie de oferte de muncă, prezentate la Târgul de Cariere
Peste o mie de oferte de muncă, prezentate la Târgul de Cariere
tirg-de-cariere

Foto: bani.md

 

Ingineri IT, manageri, vân­zători, specialist în relații cu publicul şi cu alte oferte de muncă interesante s-au ales unii șomeri, dacă au ajuns săptămâna aceasta la Târgul de Cariere care a avut loc în capitală. Circa 40 de compa­nii și organizații din diferite domenii de activitate au fost în căutarea a peste o mie de angajați, interni sau stagiari.

 

Eugeniu Gârlă, manager de pro­iect la Târgul de Cariere, a decla­rat pentru ,,Vocea poporului” că tinerii, în mare, au fost interesaţi de domenii precum IT, internet şi digital, drept sau inginerie. Pe de altă parte, au fost  mai multe locuri vacante în domenii cum ar fi retail, bănci sau construcţie de cablaje electrice.

Eugeniu Gârlă ne-a mai spus că ediţia din acest an, a zecea la nu­măr, a avut cel mai mare număr de angajatori.

,,La ediţiile anterioare partici­pau până la 33 de angajatori. Tot­odată, se observă că la ediţia din acest an angajatorii au venit mai pregătiţi. În prima zi a evenimen­tului, la acesta au participat circa 1300 de tineri, iar în total – circa trei mii de persoane”, ne-a dezvă­luit Gârlă.

 

Condiții puse de angajatori

 

Reprezentanții companiilor spun că au locuri de muncă atât pentru persoanele cu experiență, cât și pentru începători. O condiţie a mai multor angajatori este cu­noaşterea limbii engleze, fapt care i-a pus în dificultate pe mulţi tineri în căutarea unui loc de muncă.

„Reprezint aici o companie din Germania. Piața româneasca este deja în scădere pe forța de mun­că calificată, așa că ne-am extins. Am venit la Chișinău, sperând că și moldovenii sunt interesați într-un loc de muncă cu un contract de muncă pe durată nedeterminată, concurs de limba germană și cu cazare gratuită pe perioada cursu­lui, cu cazare în Germania, cu asi­gurările plătite, evident, cu salariu atractiv etc.”, ne-a spus Daiana Vesmaș, reprezentanta unei firme germane din orașul Sibiu, Româ­nia.

,,Am venit cu un șir de poziții vacante pe care le avem actual­mente, începând cu poziții foar­te atractive pentru studenți. Este vorba de vânzători în secțiile de produse și de casieri. Salariul îl negociem doar cu candidații veniți la interviul de angajare, dar este decent”, ne-a spus 

Tatiana Costaș, reprezentanta unei companii din Chișinău.

 

Cer salarii mari

 

Chiar dacă sunt în căutarea primului job, fără prea multă experiență de muncă în domeniu, tinerii cer salarii motivante, care ar trebui să înceapă de la cinci mii de lei.

„Nu există niciodată o limită și se poate începe și cu niște salarii și mai bune. Sunt foarte multe oferte, iar asta m-a făcut să cred că sunt și foarte multe locuri de muncă. Ră­mâne doar să se găsească oameni care să accepte un loc de muncă”, susține Marian, un alt vizitator al târgului.

Târgul este cea mai mare rețea de evenimente de carieră din Ro­mânia și Republica Moldova. Cu peste zece ani de activitate și mai mult de o sută de ediții organizate, evenimentul își propune să le ofe­re tinerilor din cele două țări cele mai bune oportunități de muncă. Târgul are loc în această toamnă în Chișinău, Cluj, Iași, Oradea, Brașov, Târgu Mureș și Sibiu.

 

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com