23 august 2019
Chisinau
Social

Pensii mai mari pentru persoanele care au lucrat după pensionare

Loading
Social Pensii mai mari pentru persoanele care au lucrat după pensionare
Pensii mai mari pentru persoanele care au lucrat după pensionare
newsteam.ro

Persoanele care au lucrat sau continuă să muncească după ce au ieșit la pensie vor primi pensii mai mari. Proiectul de lege privind recalcularea pen­siilor pentru limita de vârstă, în funcție de stagiul de coti­zare cumulat după realizarea dreptului la pensie, a fost aprobat, recent, de Guvern.

„Este un lucru normal, pentru că oamenii nu au mers să lucre­ze fiindcă doar le-a plăcut foarte mult să muncească, nevoia i-a impus, pensiile mici, fiecare a vrut să câștige mai mult. De aceea, dacă a câștigat și a plătit impozi­te, este normal să fie recalculate aceste pensii”, a spus premierul Pavel Filip.

Potrivit documentului, recalcu­larea pensiilor va fi efectuată pe etape, în primul rând – a pensiilor stabilite până la 1 ianuarie 1999. Astfel, de la 1 ianuarie 2019, vor fi recalculate pensiile persoa­nelor care au realizat un stagiu de cotizare mai mare de 15 ani, după ce au ieșit la pensie. De la 1 ianuarie 2020, vor fi revăzute și pensiile celor care au un stagiu de cotizare mai mic de 15 ani. În ceea ce privește pensiile stabili­te în perioada 1 ianuarie 1999 – 1 ianuarie 2019, recalcularea se va face treptat, începând cu anul 2021 și până în 2027.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
1
Comentează
    Citește și
    HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com