15 octombrie 2019
Chisinau
Social

Partenerii sociali, dispuși să conlucreze pentru redresarea situației din educație

Loading
Social Partenerii sociali, dispuși să conlucreze pentru redresarea situației din educație
Partenerii sociali, dispuși să conlucreze pentru redresarea situației din educație
gov.md

Ministrul Educației, Culturii și Cerce­tării (MECC), Monica Babuc, și președintele Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei (FSEȘ), Ghenadie Donos,  au semnat un Acord adițional la Convenția Colectivă (nivel de ramură) pe anii 2016-2020.

Președintele FSEȘ a spus pentru ziarul „Vocea poporului” că cele mai importante prevederi ale Acordului adițional se referă la majorarea cu șapte zile calendaristice a concediului pentru personalul care ac­tivează în cadrul creșelor, grădinițelor de copii și centrelor comunitare de educație timpurie. Este vorba de director, educator, cadru didactic de sprijin, conducător mu­zical, logoped, psiholog, psihopedagog, metodist, surdopedagog, tiflopedagog, oligofrenopedagog.

De asemenea, a fost reglementată du­rata concediului de odihnă anual pentru asistentul educatorului, care pe lângă cele 28 de zile de concediu anual poate bene­ficia de încă 7 zile calendaristice de con­cediu suplimentar. Totodată, încadrarea în câmpul muncii a personalului didactic, didactic-auxiliar, nedidactic, alt perso­nal administrativ gospodăresc, auxiliar şi de deservire se va realiza prin încheierea Contractului individual de muncă, la care se va anexa Fișa postului etc.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com