16 septembrie 2019
Chisinau
Fără categorie

Pâine ieftină, dar numai pentru cine apucă

Loading
Fără categorie Pâine ieftină, dar numai pentru cine apucă
Pâine ieftină, dar numai pentru cine apucă

paine-sociala

 

Revenirea pâinii sociale pe rafturile maga­zinelor celei mai mari fabrici de panificaţie din capitală trebuie salutată, este de părere Sergiu Sainciuc, vicepreşedinte al Confede­raţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova. Importantă este însă aplicarea unor me­canisme pentru ca acest produs să ajungă la categoriile cele mai defavorizate de popu­laţie.

 

Totodată, este necesar ca pâinea ieftină să fie vân­dută şi prin sate şi centre raionale, unde aceasta este livrată de diferiţi producători, iar preţul, raportat la nivelul de trai, la salarii şi pensii, este destul de înalt, a subliniat Sergiu Sainciuc.

Reprezentanţii Guvernului şi-au anunţat, de cu­rând, intenţia de a ajuta producătorii în soluţionarea problemelor cu care se confruntă, în scopul optimiză­rii preţurilor pentru produsele de primă necesitate. Ei consideră însă că şi agenţii economici ar trebui să-şi micşoreze cheltuielile şi să nu ţintească suprapro­fituri.

De menţionat că pâinea socială, scoasă de pe piaţă la sfârşitul anului 2014, a revenit în vânzare la înce­putul acestei săptămâni. Producătorul a promis să livreze, zilnic, aproape 5000 de pâini sociale, cu gre­utatea de 650 de grame şi la preţul de trei lei bucata.

Această pâine este aşteptată de mulţi oameni, a precizat Nadejda Pacenscaia, tehnolog la fabrica de panificație din capitală.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com