21 august 2019
Chisinau
Sport

Pădurarii şi inginerii silvici, „La start cu familia!”

Loading
Sport Pădurarii şi inginerii silvici, „La start cu familia!”
Pădurarii şi inginerii silvici, „La start cu familia!”
Vocea poporului

Stau la paza pădurii, dar au grijă şi de propria sănătate. Aproximativ 400 de salariaţi din silvicultură şi-au demonstrat abilităţile în sport. Ei s-au întrunit recent, pe malul râului Nistru, la tabăra de odihnă pentru copii „Camping” de la Vadul lui Vodă, la cea de-a  XIX-a ediţie a Spartachiadei Federaţiei Sindicate­lor din Silvicultură „Sindsilva”, eve­niment care a durat trei zile.

Pădurarii, inginerii silvici şi alţi sa­lariaţi din domeniu au format 24 de echipe, care s-au întrecut la minifotbal, tenis de masă, volei (femei şi bărbaţi), sărituri în lungime, darts. Pentru prima dată, la spartachiada „Sindsilva” a fost introdusă proba joc de dame.

„Sportul fortifică sănătatea, iar o sta­re bună a sănătăţii ne va ajuta să obţi­nem rezultate bune şi în activitatea de zi cu zi, dar şi în cadrul dialogului soci­al”, a menţionat, la inaugurarea sparta­chiadei, Anatolie Ciobanu, preşedintele Federaţiei „Sindsilva”.

„Totodată, în cadrul spartachiadei, angajaţii din silvicultură au ocazia să afle despre activitatea colegilor de la alte întreprinderi din ramură, precum şi despre măsurile de protecţie social-economică a salariaţilor”, a adăugat liderul sindical.

La inaugurarea spartachiadei au mai participat directorul Agenţiei „Moldsil­va”, Ion Haralampov, directorii adjuncţi ai instituţiei, Nicolae Munteanu şi Ion Platon, precum şi directorii altor între­prinderi silvice, silvo-cinegetice şi ai re­zervaţiilor naturale, afiliate la Federaţia „Sindsilva”.

Cele mai multe medalii le-a obţinut Întreprinderea Silvică „Hânceşti-Silva”, aceasta plasându-se pe primul loc în clasamentul general. Pe poziţia II s-a clasat Institutul de Cercetări şi Ame­najări Silvice de la Chişinău, iar pe lo-cul III – Întreprinderea Silvică de la Ci­mişlia. Deţinătorii locului I, II şi III au pri­mit cupe, diplome şi premii băneşti.

Salariaţii din silvicultură au demon­strat că sunt şi buni familişti, astfel că deja de mai mulţi ani se reunesc la pro­ba „La start cu familia!”. Taţii, mamele care stau la paza pădurii şi au grija de regenerarea acesteia şi-au luat în ajutor copiii, împreună ei au demonstrat cât de bine se descurcă la sărituri în lun­gime, alergări la distanţă, dar şi la alte probe sportive. Cele mai bune familii au obținut premii băneşti, cadouri, medalii şi diplome. Cea mai puternică echipă s-a dovedit a fi familia Munteanu de la ÎSC „Manta-V”, raionul Cahul, pe locul II s-a plasat familia Rodoi de la ÎSC Stră­şeni, iar pe III – familia Javgurean de la Întreprinderea Silvică Iargara.

Toţi cei 60 de copii care au participat la spartachiadă au primit daruri, cu pri­lejul Zilei Internaţionale a Copilului.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com