25 ianuarie 2020
Chisinau
Fără categorie

Pacienţii, nevoiți să procure medicamente din banii proprii

Loading
Fără categorie Pacienţii, nevoiți să procure medicamente din banii proprii
Pacienţii, nevoiți să procure medicamente din banii proprii

 

 

pacienti

Foto: vocea.md

Mai multe spitale din ţara noastră se confruntă, în ultimul timp, cu o insufi­cienţă de medicamente şi alte produse farmaceutice, ceea ce duce la procurarea de către pacienţi, din banii proprii, a preparatelor pre­scrise de medici.

 

Ministrul în exerciţiu al Să­nătăţii, Andrei Usatîi, a declarat că, recent, a fost emis un ordin privind majorarea preţurilor la medicamente în legătură cu deva­lorizarea leului, inclusiv cu scopul de a rezolva problema lipsei aces­tor produse din instituţiile medi­co-sanitare şi din farmacii.

În condiţiile actuale, Andrei Usatîi le recomandă pacienţilor ca, la procurarea medicamentelor, să păstreze bonul de casă, pe care să-l prezinte ulterior directorilor instituţiilor medicale pentru a le fi restituiţi banii. Şi reprezentan­ţii Companiei Naţionale de Asigu­rări în Medicină au concretizat că, în cazul tratamentului staţionar, consultațiile şi investigaţiile pen­tru stabilirea diagnosticului, în­grijirea, medicamentele, cazarea şi alimentarea sunt achitate din Fondul de Asigurări Obligatorii de Asistenţă Medicală.

În caz de procurare de că­tre pacient a medicamentelor în staționar, el urmează să achite şi să ceară bonul de casă. Cu acest bon, pacientul face o solicitare că­tre administraţia instituţiei medi­co-sanitare pentru a-i fi restituită suma cheltuielilor suportate. Ace­eaşi solicitare poate fi adresată şi către CNAM.

 

Pentru a se informa cum să procedeze în asemenea cazuri, cetăţenii pot să apeleze, gratuit, Serviciul „Linia Verde” al CNAM la numărul 0 800 99999.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com