31 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

Organizaţie sindicală nouă, creată într-o instituţie din învăţământ

Loading
Fără categorie Organizaţie sindicală nouă, creată într-o instituţie din învăţământ
Organizaţie sindicală nouă, creată într-o instituţie din învăţământ

ses-organizatie-primara

 

Consiliul General al Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei a decis, de curând, să dea curs cererii de afiliere la această structură a unei organizaţii sindicale primare, constitui­tă recent de un grup de angajaţi ai Inspectora­tului Şcolar Naţional.

 

Un reprezentant al lucrătorilor de la inspectora­tul sus-menţionat a solicitat anterior specialiştilor FSEŞ consiliere în aspectele legate de constituirea organizațiilor sindicale şi afilierea acestora la structu­rile similare de ramură, a menţionat Nadejda Lavric, vicepreşedintă a FSEŞ.

În urma deciziei privind afilierea acestei organizaţii la structura de nivel naţional a sindicatului de ramură, reprezentanţii săi vor beneficia de asistenţă din partea specialiştilor din aparatul Consiliului General al FSEŞ pentru desfăşurarea activităţii în corespundere cu pre­vederile statutare.

Din noua organizaţie făceau parte iniţial mai pu­ţini sindicalişti, dar, pe parcurs, şi alţi salariaţi şi-au manifestat interesul de a depune cereri pentru a de­veni membri, a adăugat Dumitru Ivanov, preşedintele FSEŞ. În acelaşi timp, reprezentanţii noii structuri au cerinţe mari în ceea ce priveşte reprezentarea sindica­lă, dar şi împuternici majore pentru a influenţa calita­tea educaţiei din ţara noastră, a mai subliniat Dumitru Ivanov.

La rândul său, Galina Rotaru, preşedinta comite­tului sindical al noii organizaţii, a precizat că această structură a fost constituită la iniţiativa a trei persoane. Până în prezent, numărul membrilor a ajuns la 11 şi este echivalent cu cel al tuturor angajaţilor de la unitate.

Pornind de la faptul că Inspectoratul Şcolar Na­ţional este o structură creată relativ cu puțin timp în urmă, numărul angajaţilor acestuia urmează să crească până la 45 de persoane.

„Suntem în colectiv persoane cu vârste cuprinse în­tre 24 şi 60 de ani şi din discuţiile purtate între noi am ajuns la concluzia că este bine să fii membru de sindi­cat. Aceasta ne oferă posibilitatea de a beneficia de un ajutor material în caz de necesitate, de a obţine con­sultaţii şi protecţie în legătură cu detaşarea, transferul, concedierea de la serviciu, anumite sancţiuni etc.”, a subliniat Galina Rotaru.

De menţionat că, la 1 ianuarie 2016, din Federa­ţia Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei făceau parte peste 2600 de organizaţii primare cu un efectiv de aproxima­tiv 115 mii de membri.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com