26 august 2019
Chisinau
Social

Ordinul prin care antibioticele se eliberează doar cu prescripţie medicală, implementat prea târziu

Loading
Social Ordinul prin care antibioticele se eliberează doar cu prescripţie medicală, implementat prea târziu

În fiecare an, pe glob se înre­gistrează circa 440 de mii de cazuri noi de tuberculoză cu rezistență multiplă la medi­camente. Dintre acestea, circa 81 de mii de cazuri se înregis­trează în regiunea europea­nă a Organizației Mondiale a Sănătății, inclusiv Republica Moldova. De asemenea, pes­te 380 de mii de europeni contractează anual infecţii cu bacterii antibiotico-rezisten­te, iar 25 de mii de persoane decedează anual din cauza epuizării tuturor resurselor terapeutice.

Ordinul prin care antibioticele se eliberează doar cu prescripţie medicală, implementat prea târziu

realitatea.ro

Rezistența la antibiotice devi­ne un fenomen tot mai răspândit la nivel global, inclusiv în regiu­nea europeană a OMS, și este extrem de relevantă în contextul Republicii Moldova, susţine Ha­ris Hajrulahovic, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății la Chișinău.

Potrivit medicilor, rezistenţa la antibiotice se dezvoltă pentru că unii pacienţi iau antibiotice fără a consulta medicul şi fără a efectua analize sau investigaţii în acest sens. 80 la sută dintre cazurile de răceli sunt provocate de viruşi, iar administrarea antibioticelor în cazul virozelor este inutilă, susţin specialiştii în domeniu.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com