29 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

OIM şi CNSM, preocupaţi de economia neformală

Loading
Fără categorie OIM şi CNSM, preocupaţi de economia neformală
OIM şi CNSM, preocupaţi de economia neformală
OIM-CNSM

Foto: sindicate.md

Munca decentă, secu­ritatea salariaților și eco­nomia neformală. Despre acestea s-a discutat în cadrul unei întrevederi care a avut loc, miercuri, 13 noiembrie, cu directo­rul general al Echipei de Asistență Tehnică pentru Muncă Decentă și Oficiul de Țară (DWT/CO) al OIM, Antonio Graziosi și conducerea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.

 

La întâlnire s-a discutat şi despre lipsa locurilor de muncă pentru tineri, reformarea sistemului de pensii, precum şi despre perspectiva aderării Re­publicii Moldova la Uniu­nea Europeană.

”Un lucru important este economia neforma­lă și concurența neloială. Mulți angajați arată sa­lariul minimal, respectiv defalcările la fel sunt mi­nime. În așa fel, oamenii nu vor avea pensii mari. Reforma sistemului de pensii nu va avea loc până când nu va fi schimbat sis­temul de salarizare. Do-rim să creăm noi locuri de muncă pentru tineri, ca aceștia să rămână acasă”, a declarat președintele CNSM, Oleg Budza. De asemenea, președintele a menționat că viitorul Moldovei este în Uniunea Europeană.

 

g_cnsm

Dorim să creăm noi locuri de muncă pentru tineri, ca aceștia să rămână acasă

 

La rândul său, directo­rul general Antonio Graziosi, a menţionat că în Republica Moldova nu există o linie strictă dintre economia formală și cea neformală. De aceea tre­buie să existe niște stra­tegii diferențiate pentru a putea acționa direct asu­pra problemei.

”Dacă OIM va găsi aceste resurse, vom dis­cuta și analiza direct cu CNSM pentru a găsi soluțiile comune de luptă cu economia neformală în Republica Moldova”, a specificat Antonio Graziosi.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com