24 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

Obiectivele prioritare în activitatea Federației SINDASP

Loading
Fără categorie Obiectivele prioritare în activitatea Federației SINDASP
Obiectivele prioritare în activitatea Federației SINDASP
arhivă personală

arhivă personală

 

Asociația sindicală Sângerei din cadrul Federației Sindi­catelor Angajaților din Ser­viciile Publice (SINDASP) a desfășurat, pe 20 iunie, un curs de instruire cu genericul „Rolul și importanța contrac­telor colective de muncă și modificările recente la Codul muncii”.

 

Evenimentul a întrunit liderii sindicali din cele 31 de organizații primare din raionul  Sânge­rei, seminarul având drept obiec­tiv stimularea dialogului social, fortificarea capacității de apă-rare a drepturilor şi intereselor membrilor de sindicat.

„Conform Planului de activi­tate pentru anul 2017, instrui­rea membrilor de sindicat re­prezintă un obiectiv prioritar în activitatea federației. Instruirea continuă a membrilor de sindi­cat în teritoriu este eficientă prin participarea unui număr mare de lideri ai organizațiilor sindi­cale primare. Tematicile solicitate pentru discuții vizează respecta­rea și aplicarea legislației muncii, protecția socială a angajaților din serviciile publice și contrac­tul colectiv de muncă”, a accen­tuat Vlad Canțîr, președintele Federației SINDASP.

Participanții la eveniment au menționat că sindicatul trebuie să se manifeste eficient pentru a demonstra realmente caracterul său social în apărarea şi protecția membrilor de sindicat în relațiile de muncă.

În finalul seminarului, Maria Cernavca și Margalina Slonov­schi, consilieri ai Federației SIND-ASP, au răspuns la multiplele în­trebări vizând problemele cu care se confruntă funcționarii publici în activitatea zilnică, stabilind îm­preună modalități de soluționare a acestora.

Nicolae Ropot, președintele Asociații Sindicale Teritoriale Sângerei, a mulțumit federației pentru sprijin în organizarea și desfășurarea cursului de instruire, menționând că are susținere totală de la președintele raio­nului, Vasile Marandiuc. Nicolae Ropot a adresat colegilor din întreaga țară felicitări cu prilejul Zilei funcționarului public.

 

Liubov PLATONOV,

consilier la Federația SINDASP

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com