18 august 2019
Chisinau
Social

Obiecţii multiple privind regulamentul de atestare a salariaţilor

Loading
Social Obiecţii multiple privind regulamentul de atestare a salariaţilor
Obiecţii multiple privind regulamentul de atestare a salariaţilor
lsfetc.ro

O serie de obiecţii au fost expuse de reprezentanţii sindicatelor, într-o şe­dinţă recentă, la proiectul de hotărâre a Guvernului „Pentru aprobarea Regu­lamentului privind modul de atesta­re a salariaţilor din unităţi”, supus în prezent consultărilor publice. Experţii sindicali şi-au propus să invite auto­rii documentului la o discuţie, pentru a înainta propuneri de îmbunătăţire a documentului.

Anterior, au existat mai multe încercări legate de elaborarea, în baza prevederilor Codului muncii, a unui regulament privind modul de atestare a salariaţilor din unităţi, a precizat în context Sergiu Sainciuc, vice­preşedinte al CNSM. Totodată, încercarea sindicaliştilor de a afla care este în prezent situaţia legată de disponibilizarea salaria­ţilor din cauza calificării insuficiente a scos la iveală faptul că informaţii oficiale în acest sens nu există.

În pofida încercărilor anterioare, în ţara noastră nu a fost încă elaborat un regula­ment de acest tip, a specificat Eugeniu Co­vrig, şeful Departamentului juridic al CNSM. Scopul acestui act normativ este de a crea un mecanism „pentru constatarea faptului că salariatul nu corespunde funcţiei deţinu­te sau muncii prestate, din cauza calificării insuficiente, stabilită în urma atestării efec­tuate în modul prevăzut de Guvern”.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com