21 august 2019
Chisinau
Social

O lege convenabilă pentru angajatori, dar nu şi pentru angajaţi

Loading
Social O lege convenabilă pentru angajatori, dar nu şi pentru angajaţi
O lege convenabilă pentru angajatori, dar nu şi pentru angajaţi
tv8.md

La 2 septembrie, va intra în vigoa­re Legea privind exercitarea unor activităţi necalificate care au ca­racter ocazional, desfăşurate de zilieri, numită şi „Legea zilierilor”. Deşi Centrul Naţional Anticorupţie a avut mai multe obiecţii la docu­mentul respectiv şi mai mulţi lideri sindicali s-au pronunțat împotriva implementării acestuia, legea a fost votată de Parlament şi promulgată de şeful statului.

Autorii legii susţin că documentul are drept scop diminuarea fenomenului de ocupare informală a forţei de muncă în agricultură, legiferarea raporturilor de muncă temporare ale zilierilor, asigura­rea drepturilor şi obligaţiilor angajatorului faţă de zilier şi reglementarea modului de activitate a zilierilor.

De altă părere este Daria Bostan, preşe­dinta Uniunii Teritoriale Anenii Noi a Fede­raţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricul­tură şi Alimentaţie „Agroindsind”.  Ea pune la îndoială faptul că documentul ar com­bate economia informală, din moment ce legea permite ca zilierii să activeze în lipsa unui contract individual de muncă. 

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com