24 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

O iniţiativă privind tichetele de masă va fi propusă pentru dezbateri

Loading
Fără categorie O iniţiativă privind tichetele de masă va fi propusă pentru dezbateri
O iniţiativă privind tichetele de masă va fi propusă pentru dezbateri

candu

 

Un proiect de lege cu privire la instituirea în ţara noastră a unor tichete de masă pen­tru lucrători ar putea fi pre­zentată, în timpul apropiat, pentru dezbateri publice. Acest lucru a fost declarat recent de Andrian Candu, preşedintele Parlamentului, în cadrul unei conferinţe or­ganizate la Chişinău. 

 

„În timpul apropiat, noi finali­zăm lucrul la pachetul social nu­mit tichete de masă şi sper foarte mult că el va fi introdus în sfârşit în ţara noastră. Acesta va fi un adaos la salariu şi va pune accen­tul, în primul rând, pe alimentaţia angajaţilor”, a afirmat spicherul.

Documentul sus-menţionat va prevedea caracterul deductibil al cheltuielilor suportate de angaja­tor pentru oferirea tichetelor de masă. În acelaşi timp, nici con­travaloarea acestora ce ar putea fi atribuită lucrătorilor în docu­mentele contabile nu va fi impo­zitată din punct de vedere al con­tribuţiilor de asigurări sociale sau al impozitului pe venit al persoa­nei fizice, a specificat Andrian Candu.

„Sper că în timpul cel mai apro­piat o să lansăm şi invitaţiile în Parlament pentru a discuta deja acest subiect. Până la sfârşitul anului, cu siguranţă, va fi prezen­tat  acest proiect de lege în Parla­ment, care va fi dezbătut în deta­liu”, a mai menţionat preşedintele Parlamentului.

Conform unui comunicat de presă al Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, pachetul social „Tichete de masă” este o soluție inovativă pentru mo­tivarea  salariaților, creșterea veni­tului lunar al acestora, în condițiile în care valoarea tichetelor în cau­ză va fi deductibilă din punct de vedere contabil. Inițiativa, care va fi în curând prezentată pentru discuții publice, vine să stimuleze consumul și sa descurajeze econo­mia subterană, se mai precizează în comunicat.

Anterior, şi Oleg Budza, preşe­dintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, a anun­ţat că 

reprezentanţii salariaţilor au purtat discuţii cu preşedintele Parlamentului şi cu prim-minis­trul pe marginea faptului că, în 2016, factorii de decizie au întârzi­at în ceea ce priveşte aplicarea Le­gii cu privire la tichetele de masă.

Cu referire la acelaşi document, reprezentanţii Ministerului Fi­nanţelor au precizat în cadrul unei şedinţe recente că în prezent se lu­crează la actul juridic respectiv. Ei au accentuat că este necesar să fie organizate discuţii suplimentare pe marginea acestui subiect şi că în cadrul lor vor face cunoscută viziunea ministerului în această chestiune.

 

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com