20 septembrie 2019
Chisinau
Economie

Noi modificări în politica bugetar-fiscală și vamală

Loading
Economie Noi modificări în politica bugetar-fiscală și vamală
Noi modificări în politica bugetar-fiscală și vamală
newsmaker.md

Parlamentul a votat recent în două lecturi modificări în politica buge­tar-fiscală și vamală. Iată care sunt principalele amendamente:

  • De scutiri personale vor beneficia doar persoanele fizice care au venituri mai mici de 360 de mii de lei pe an.
  • Reținerea impozitului pe venit la sursa de plată în mărime de 12% pentru persoa­ne fizice, aceasta fiind reținerea finală.
  • Modificarea cotei de la 10% la 20% pentru livrările efectuate de către agenții economici ce desfășoară activitatea de în­treprinzător în domeniul HORECA.
  • Achitarea TVA-ului și a accizelor pen­tru mărfurile trimise prin poștă, dacă va­loarea acestora va depăși 200 de euro.
  • Majorarea cu 20% a plații aplicate asu­pra mărfurilor ce poluează mediul înconju­rător. Urmează a fi elaborat un mecanism de restituire/reducere a plății pentru polu­area mediului și să fie stimulate investițiile în sistemele de reciclare.
  • Modificarea tratamentului fiscal prin aplicarea contribuțiilor de asigurări socia­le de stat obligatorii la tichetele de masă, menținerea în continuare a scutirii acesto­ra de impozitul pe venit și primele de asi­gurări medicale.

Totodată, contribuțiile de asigurări so­ciale de stat obligatorii se propun a fi de­ductibile în scopuri fiscale.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com