22 noiembrie 2019
Chisinau
Cultura

Noaptea Europeană a Muzeelor invită iubitorii de frumos într-o fascinantă călătorie

Loading
Cultura Noaptea Europeană a Muzeelor invită iubitorii de frumos într-o fascinantă călătorie
Noaptea Europeană a Muzeelor invită iubitorii de frumos într-o fascinantă călătorie
Vocea poporului

Ajunsă, anul acesta, la cea de-a XV-a ediţie, Noaptea Europeană a Muzeelor se va desfăşura pe 18 mai, sub patro­najul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Un eveniment cultural de amploare, dedicat circuitului muze­al şi evenimentelor conexe, Noaptea Muzeelor invită publicul să descopere şi anul acesta oferta muzeelor și a al­tor organizaţii culturale.

La Muzeul Național de Artă al Moldo­vei, publicul va avea ocazia să admire lu­crările din cadrul Bienalei Internaționale de Pictură „Chișinău 2019”, precum și cele expuse în cadrul expoziției permanente de artă universală. Vor avea loc un mas­ter class cu genericul „Arta covorului”, cu implicarea studenților de la Universitatea „Ion Creangă”, ateliere de creație pentru copii și adulți, jocuri distractive, cu sprijinul trupei de actori de la Teatrul „E. Ionesco”, realizarea de desene decorative cu henna, de schiţe-portret în creion, cărbune, pastel ale vizitatorilor, la care vor fi antrenați elevi de la Liceul Academic de Arte „I. Vieru” și studenţi de la Academia de Muzică, Tea­tru şi Arte Plastice.

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală invită iubitorii de frumos într-o fascinantă călătorie în timp și spațiu, în lumea artei, a scenei și a muzicii, însoțiți de meșteri fauri cu mâini de aur, care știu să mânuiască condeiul, instrumen­tele meșteșugărești, săbiile de luptă și să stăpânească dansul focului. Pe parcursul acestei călătorii, vizitatorii vor simți ritmul de horă, de fanfare și de tobe africane, vor visa pe note de muzică celtică și vor admi­ra creații vestimentare noi. Pentru cei mai harnici, muzeul propune să deprindă me­serii demult uitate, redescoperite și pro­movate de către meșteri tineri.

 

Aproape la toate expozițiile din cadrul Nopții Europene a Muzeelor, accesul este liber

 

La Muzeul Naţional de Istorie a Moldo­vei, evenimentele se vor desfășura sub ge­nericul „Muzeele–hub-uri creative: viitorul tradiţiilor”. Pe lângă expozițiile permanen­te, vizitatorii vor avea ocazia să urmăreas­că și expoziția temporară „Innovatic Fest Roboshow”. În cadrul acesteia, publicul se va delecta cu recitaluri de poezie, susţinute de robotul Tespian, şi se va avânta în dans, împreună cu roboţii dansatori. Publicul va fi uimit cât de ușor păianjenii roboţi depă­şesc obstacole şi va rămâne fermecat de vedeta expoziţiei de inovaţii din Las Vegas 2019, căţelul Aibo.

La toate expozițiile din cadrul Nopții Europene a Muzeelor, accesul este liber, cu excepția expoziţiei „Innovatic Fest Ro­boshow”, pentru care organizatorii promit bilete cu preţ modic.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com