17 septembrie 2019
Chisinau
Fără categorie

Moldovenii ar putea să muncească legal în Israel până în 2019

Loading
Fără categorie Moldovenii ar putea să muncească legal în Israel până în 2019
Moldovenii ar putea să muncească legal în Israel până în 2019

santier

 

Cabinetul de Miniştri în exerciţiu a decis să iniţieze negocieri pentru extinderea dura­tei Acordului între Guvernul Statului Israel și Guvernul Republicii Moldova cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din Republica Moldova în anumite sectoare din ţara respectivă.

 

Potrivit reprezentanţilor Guvernului, decizia în cauză prevede prelungirea perioadei de valabilitate a acordului sus-menţionat pentru o perioadă adiţională de trei ani, până pe 5 ianuarie 2019.

Documentul presupune asigurarea unui proces de angajare legal şi echitabil pentru cetăţenii moldoveni care sosesc în Statul Israel pentru munci temporare şi prevenirea colectării unor taxe ilegale. Totodată, acest acord asigură cooperarea continuă între părţi cu privire la recrutarea, selectarea, plasarea, sosirea, an­gajarea şi reîntoarcerea lucrătorilor moldoveni după activitatea lor temporară în Statul Israel.

Acordul cu privire la angajarea temporară a lucră­torilor din Republica Moldova în anumite sectoare economice din Statul Israel a fost încheiat în 2012. Până acum au fost realizate cu succes cinci etape de implementare a acestui acord, în cadrul cărora peste 2100 de moldoveni au fost angajaţi în Israel în dome­niul construcțiilor.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com