31 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

Moldovencele vor beneficia de susţinere în lansarea afacerilor

Loading
Fără categorie Moldovencele vor beneficia de susţinere în lansarea afacerilor
Moldovencele vor beneficia de susţinere în lansarea afacerilor
femei-afaceri

Foto: odimm.md

 

Femeile vor putea beneficia de suport financiar şi con­sultanţă în iniţierea şi dez­voltarea afacerilor, în cadrul unui program elaborat de reprezentanţii Guvernului şi publicat în numărul de marţi al Monitorului Oficial.    

 

Programul-pilot „Femei în afa­ceri” va oferi suport la diferite eta­pe de desfăşurare a afacerilor, de la lansare şi până la dezvoltarea şi modernizarea acestora. Concomi­tent, urmează să fie diversificate programele de educaţie antrepre­norială şi promovate pe larg istori­ile de succes cu femei de afaceri în calitate de protagoniste.

Totodată, va fi facilitat accesul femeilor la programele de finan­ţare şi vor fi susţinute iniţiativele de creare a reţelelor de antrepre­noriat, îndeosebi, a afacerilor cu potenţial de creştere, orientate spre export sau care sunt bazate pe inovaţii.

Programul are un buget de pes­te 51,5 milioane de lei şi este pre­văzut pentru o perioadă de trei ani. Resursele financiare necesare vor fi alocate în cadrul proiectului de asistenţă tehnică pentru imple­mentarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător.

Programul-pilot „Femei în afa­ceri” va fi implementat de către Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Potrivit autorilor acestui do­cument, măsurile preconizate în cadrul programului au scopul de a susţine dezvoltarea antreprenori­alului feminin, care încă mai este considerat o noutate pentru ţara noastră şi necesită o atenţie spori­tă din partea autorităţilor statului.

Conform datelor statistice, fe­meile constituie 52 la sută din to­talul populaţiei Republicii Moldo­va, iar rata de ocupare a acestora este de aproximativ 36 la sută. În acelaşi timp, doar 27 la sută din numărul total al moldovencelor desfăşoară în prezent afaceri pro­prii.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com