23 august 2019
Chisinau
Social

Ministerul Sănătății propune soluții pentru a reeduca lucrătorii medicali

Loading
Social Ministerul Sănătății propune soluții pentru a reeduca lucrătorii medicali

În acest an, Ministerul Sănătății a promis să schimbe radical sistemul medical ce ține, în primul rând, de atitudinea și comportamentul lu­crătorilor medicali față de pacienți. Instituția a luat atitudine după ce 98 de femei au povestit istoriile trau­matizante prin care au trecut la ma­ternitate sau fiind, ulterior, interna­te în spital cu propriii copii.

Ministerul Sănătății propune soluții pentru a reeduca lucrătorii medicali

protv.ro

Acestea au înaintat și o petiție (semnată de 5000 de persoane) adresată către CNA și Ministerul Sănătății, Guvern și Avocatul Poporului, cerând să fie luate măsuri pen­tru a schimba atitudinea lucrătorilor medi­cali față de pacienți.

Centrul Național Anticorupție a afirmat că etica și deontologia medicilor nu ține de competența lor, în schimb, va analiza minuțios cazurile de corupție denunțate. Iar de la Guvern și de la Oficiul Avocatului Poporului petiționarele nu au primit, deo­camdată, nici un răspuns. Însă responsa­bilii de la ministerul de resort, se pare, au fost mișcați de aceste istorii și au hotărât ferm să contribuie la schimbarea imaginii în societate a medicilor.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com