29 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

Mesajul CNSM cu ocazia Zilei Internaționale a Solidarității Oamenilor Muncii

Loading
Fără categorie Mesajul CNSM cu ocazia Zilei Internaționale a Solidarității Oamenilor Muncii
Mesajul CNSM cu ocazia Zilei Internaționale a Solidarității Oamenilor Muncii
1-mai

Foto: pushkin.ru

 

Confederația Națională a Sindicatelor din Mol­dova face apel către activiștii sindicali, membrii de sindicat, de a consemna ziua de 1 mai sub semnul solidarității internaționale a oamenilor muncii. Milioane de oameni din întreaga lume în această zi își vor reafirma dreptul lor la o muncă și viață decentă, în condiții de justiție socială.

 

Actualul 1 Mai are loc într-o lume în care domină șomajul în masă, salariile mici, sărăcia persoanelor care lucrează și a pensionarilor adâncindu-se tot mai mult, decalajul în veniturile diferitelor grupuri de populație, crește migrația forței de muncă. Sub pretextul depășirii crizei economice, sunt încălca­te interesele fundamentale ale oamenilor muncii. Sindicatele întâmpină adesea cazuri de încălcare a legislației muncii, nerespectare a standardelor internaționale ale muncii, de impunere a formelor nesigure de organizare a muncii.

Sindicatele din Moldova, precum și cele din alte țări, luptă neîncetat cu aceste și alte fenomene în cadrul dialogului tripartit, organizând diferite ti­puri de campanii și proteste. Această luptă va fi mai reușită printr-o mobilizare nouă, prin întări­rea solidarității și a unității de acțiune la toate ni­velurile.

În condițiile de astăzi, ziua de 1 Mai, cu semnificația ei de importanță mondială, ce simbo­lizează drepturi egale la un trai decent și condiții de muncă sigure pentru toți, readuce în prim plan che­marea și îndemnul organizațiilor sindicale de a ne opune cu vehemență sclaviei moderne, condițiilor de muncă insuportabile, muncii la negru, lipsei de securitate la locul de muncă și salariilor mici.

Confederația Națională a Sindicatelor din Mol­dova își asumă angajamentul să promoveze și în continuare politici sociale pentru respectarea drepturilor fundamentale ale omului, asigurând ri­dicarea calității vieții omului. Totodată, va depune eforturi concrete pentru crearea condițiilor nece­sare ca cetățenii Republicii Moldova să muncească în țara lor.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Solidarității Oa­menilor Muncii – 1 Mai,  Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova vine cu cuvinte de mulțumire și profund respect pentru activiștii sindicali care își aduc contribuția la respectarea drepturilor fundamentale ale salariaților. Apreci­em înalt aportul tuturor generațiilor care au fost în avangarda încercărilor și străduințelor de a îmbunătăți condițiile de muncă ale salariaților.

Vă dorim succese în munca Dumneavoas­tră pentru protejarea drepturilor și a intereselor salariaților. Fie ca sloganul „Muncă decentă, viață decentă, justiție socială” să ne consolideze în lupta pentru drepturile omului.

 

Cu respect,

Oleg BUDZA,

președintele CNSM

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com