26 ianuarie 2020
Chisinau
Fără categorie

Mediul academic, chemat la dialog cu reprezentanţii Guvernului

Loading
Fără categorie Mediul academic, chemat la dialog cu reprezentanţii Guvernului
Mediul academic, chemat la dialog cu reprezentanţii Guvernului
dialog-guvern-academiceni

Foto: gov.md

Căile posibile de redresare a situației social-economice şi demografice, de asigura­re a stabilității financiare, precum și de depășire a im­pedimentelor în dezvoltarea țării, au fost analizate în ca­drul unei întâlniri recente a premierului Chiril Gaburici și a echipei sale de consilieri cu specialiștii Institutului Național de Cercetări Econo­mice.

 

„Vrem să cunoaștem viziunea dumneavoastră asupra aspectelor ce vizează dezvoltarea economică a țării noastre, să vedem ce tre­buie să includem în planul nostru de acțiuni, ca să obținem rezultate imediate, dar și pe o perioadă mai îndelungată”, a declarat prim-mi­nistrul.

Potrivit Biroului de comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului, premierul a subliniat că dezvolta­rea economică este una dintre cele trei priorități de bază ale Guvernu­lui, alături de unitatea națională şi supremația legii. De aceea, cer­cetările efectuate de specialiștii în economie și demografie sunt foarte importante în procesul de elabora­re a strategiilor și politicilor statu­lui, în special, în domeniul social-economic. În opinia specialiștilor de la Institutul Naţional de Cer­cetări Economice, la etapa actuală este deosebit de important să fie restabilită încrederea populației atât în autoritățile statului, cât și în instituțiile financiare. Totodată, se impune aplicarea unor măsuri de consolidare a cadrului instituțional și normativ pentru promovarea unor politici eficiente și sporirea calității vieții oamenilor.

Reprezentanţii Guvernului s-au arătat interesaţi în desfăşurarea unui dialog eficient între instituțiile academice și autoritățile publice, orientat spre cunoașterea şi valo­rificarea opiniilor și a prognoze­lor de evoluție în diverse domenii, dar și spre aplicarea unor strategii bazate pe dovezi științifice pentru depășirea provocărilor existente.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com