24 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

Mecanisme noi de acordare a biletelor pentru odihna copiilor

Loading
Fără categorie Mecanisme noi de acordare a biletelor pentru odihna copiilor
Mecanisme noi de acordare a biletelor pentru odihna copiilor

tabere-de-odihna

 

Odihna de vară a elevilor va fi organizată, în viitor, con­form unui concept inovativ în această materie, care va fi elaborat de specialiştii Ministerului Educaţiei. Cel puţin asta a cerut premierul Pavel Filip în cadrul unei re­cente şedinţe a Guvernului.

 

Reprezentanţii aceluiaşi minis­ter urmau să întocmească, până la finele săptămânii trecute, un raport complex privind lucrările de pregătire şi dotare cu utilaj a taberelor de vară pentru şcolarii din ţara noastră.

Premierul a remarcat că, în acest context, au fost purtate dis­cuţii despre faptul că regulamen­tul de acordare a biletelor pentru odihna copiilor nu a mai fost mo­dificat de multă vreme. De aceea, el a opinat că ar fi bine ca acest act normativ, precum şi alte do­cumente similare, să fie revizuite, iar în consecinţă să fie propus un regulament unic, care să cuprin­dă mecanisme clare de calculare a costului, de acordare a facilităţilor şi de informare a publicului cu re­ferire la odihna de vară a elevilor.

În opinia lui Mihail Hîncu, vice­preşedinte al Confederaţiei Naţio­nale a Sindicatelor din Moldova, modificările legate de organizarea odihnei de vară a copiilor ar tre­bui să se refere, în primul rând, la majorarea alocaţiilor bugetare prevăzute în acest scop şi, even­tual, creşterea numărului de bilete de odihnă.

Conform regulamentului în ca­uză, o parte din biletele de odihnă sunt acordate gratuit elevilor care au obţinut performanţe la studii sau sunt învingători la olimpiadele şcolare şi extraşcolare, precum şi copiilor din familiile defavorizate şi beneficiare de prestaţii sociale.

În acest an, Guvernul preco­nizează să aloce peste 

90 mln. de lei pentru odihna de vară a elevi­lor. Din această sumă, aproape 80 mln. de lei vor fi transferate con­siliilor raionale pentru procurarea biletelor de odihnă la taberele de vară.

Totodată, nouă milioane de lei sunt destinate procurării de bilete de odihnă pentru copiii membri­lor de sindicat şi vor fi gestionate de reprezentanţii CNSM, iar alte aproximativ 1,8 mln. de lei – de specialiştii Ministerului Educaţi­ei.

În acest an, 80 de tabere din ţara noastră vor găzdui în jur de 40 de mii de elevi. Conform esti­mărilor, costul unei zile de odihnă pentru un copil va varia de la 120 până la 183 de lei.

 

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com