27 ianuarie 2020
Chisinau
Fără categorie

Măsuri mai aspre de combatere a faptelor de corupţie

Loading
Fără categorie Măsuri mai aspre de combatere a faptelor de corupţie
Măsuri mai aspre de combatere a faptelor de corupţie
coruptie

Foto: avoiceformen.com

 

Măsuri mai aspre de combatere a actelor de corupţie şi a faptelor conexe acesteia au fost elaborate de reprezentanţii Guvernului. Un proiect de lege cu privire la modificarea şi completarea în acest scop a articolului 55 din Codul penal a fost aprobat recent de membrii Cabinetului de Miniştri.

 

Documentul prevede lărgirea cercului infracţional cu titlul de excepţie pentru care persoanele nu pot fi eliberate de răspundere penală în caz de comitere a faptelor de corupţie. Potrivit modificărilor propuse, persoanele care vor săvârşi infracţiuni ce ţin de co­ruperea alegătorilor, amestecul în înfăptuirea justiţiei şi urmărirea penală, traficul de influenţă, abuzul în serviciu sau abuzul de putere, depăşirea atribuţiilor de serviciu, falsul în acte etc., nu vor mai fi pasibili de scutire de răspundere penală, cu tragerea și la răs­pundere contravenţională.

În acest fel, reprezentanţii Guvernului constată că în ceea ce priveşte combaterea corupției se trece de la vorbe la fapte concrete. Este un obiectiv asumat prin programul de guvernare, iar măsurile sus-menţionate denotă că există suficientă determinare pentru ca an­gajamentele luate să fie îndeplinite.

Reprezentanţii Guvernului apreciază că în ţara noastră lupta cu corupția este un instrument direct proporțional cu ritmul de dezvoltare economică.

Proiectul de lege sus-menţionat face parte din Pla­nul de acţiuni privind implementarea Strategiei naţi­onale anticorupţie 2011-2015.

Documentul urmează a fi remis Parlamentului pentru dezbateri şi aprobare.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com