19 aprilie 2024
Chisinau
Без рубрики

Margareta Strestian: Angajatorul trebuie să-și protejeze principala investiție – personalul

Loading
Без рубрики Margareta Strestian: Angajatorul trebuie să-și protejeze principala investiție – personalul
Margareta Strestian: Angajatorul trebuie să-și protejeze principala investiție – personalul

strestian

 

Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice (FSCRE) a desfășurat, la 10 decembrie, un seminar pen­tru liderii și membrii organizațiilor sindicale primare cu tema „Evalua­rea riscurilor ocupaționale”.

 

Activitatea a avut drept scop familiariza­rea participanților cu actele normative de securitate și sănătate în muncă (SSM), iden­tificarea problemelor legate de SSM la nivel de unitate, cunoașterea metodologiei gene­rale de evaluare a riscurilor și măsurilor de prevenire a acestora.

Potrivit Margaretei Strestian, președinta FSCRE, angajații din ramura energetică și farmaceutică activează în condiții periculoa­se pentru viață și sănătate, de aceea, dacă nu se respectă cerințele de securitate și sănătate în muncă, ei se expun riscurilor zi de zi. „Fi­ecare întreprindere trebuie să promoveze un management eficient în acest sens. Angajato­rul, în conformitate cu legislația, are obligații ce țin de evaluarea riscurilor profesionale, el trebuie să efectueze, în cadrul întreprinderii, evaluarea tuturor locurilor de muncă, pentru a veni cu propuneri și măsuri de prevenire, protejându-și, astfel, principala investiție – personalul”, a menționat liderul sindical.

Companiile din sistemul energetic au implementat deja o serie de standarde internaționale, precum ISO 9001- Sistem de management al calității, ISO 14001 – Sistem de management de mediu, OHASAS 18001 – Sistem de management privind securita­tea și sănătatea ocupațională în sistemele de muncă și SA 8000 – Sistem de management privind responsabilitatea socială în cele trei domenii: economic, mediu și social, în con­textul unei dezvoltări durabile.„”Implemen­tarea acestor sisteme constituie garanția faptului că organizația își ține sub control întreaga activitate și conduce la reducerea cheltuielilor, la creșterea productivității muncii și a calității serviciilor, precum și la reducerea riscurilor în cadrul organizațiilor”, a precizat Margareta Strestian.

Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice întrunește peste șapte mii de membri de sin­dicat, angajați din industria chimică și petro­chimică, farmaceutică și sectorul energetic (gaze).

 

Departamentul Informațional al Sindicatelor

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand