1 aprilie 2020
Chisinau
Social

Mai multe şanse de integrare socială a persoanelor cu deficiențe de vedere

Loading
Social Mai multe şanse de integrare socială a persoanelor cu deficiențe de vedere
Mai multe şanse de integrare socială a persoanelor cu deficiențe de vedere
orbi

suntparinte.md

 

Persoanele cu deficiențe de vedere vor avea ac­ces la servicii medicale de calitate și vor fi ajutate să se integreze social. Un acord de colaborare în acest scop a fost semnat recent de reprezentanţii Ministerului Sănătății şi cel al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Educaţiei, dar şi ai altor instituţii de profil.

 

Cât priveşte Ministerul Sănătății, acesta va între­prinde măsuri pentru a moderniza serviciul oftal­mologic. Astfel, instituțiile medicale vor fi dotate cu echipament modern pentru diagnosticarea și tratarea patologiilor oftalmologice. Totodată, pacienți vor fi asigurați gratuit cu dispozitive de corecție optică și ajutor vizual.

La rândul său, Ministerul Educației și-a asu­mat angajamentul să creeze în toate instituțiile de învățământ condiții adecvate de instruire a copiilor cu deficiențe de vedere și să evite discriminarea acestora. În prezent, în evidența medicilor se află 10 mii de per­soane cu deficiențe de vedere, inclusiv 450 de copii. Cel mai frecvent, deficiențele de vedere și orbire apar din cauza viciilor de refracţie, cataractei, glaucomului, afecțiunilor provocate de creșterea tensiunii intraocu­lare și retinopatiei diabetice.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com