27 ianuarie 2020
Chisinau
Fără categorie

Mai multe locuri de muncă în Israel pentru specialiştii moldoveni

Loading
Fără categorie Mai multe locuri de muncă în Israel pentru specialiştii moldoveni
Mai multe locuri de muncă în Israel pentru specialiştii moldoveni
munca-israel

Foto: gavigancc.com

Acordul privind angajarea în câmpul muncii a specialiştilor moldoveni în Israel ar putea fi prelungit. Mai mult, autorităţile israelie­ne intenţionează să suplimenteze cu 1500 de posturi numărul locurilor de muncă prevăzut iniţial, dar și să modifice categoriile de munci­tori solicitate de partea israeliană.

 

Reprezentanţii Ministerului Muncii, Protecției Soci­ale și Familiei au anunţat că, în prezent, are loc o exa­minare a mecanismului de oferire a locurilor de muncă pentru cetăţenii moldoveni în Israel, fără a specifica şi despre ce este vorba.

Aceleaşi surse au precizat că partea moldovenească a insistat să fie grăbit procesul de semnare a unui Acord de securitate socială, lucru prognozat să se întâmple la finele anului 2015. Totodată, a fost accentuată şi nece­sitatea de a fi asigurat un număr mai mare de locuri de muncă pentru emigranții moldoveni care să lucreze în Israel pe bază de contract.

Părțile au convenit asupra semnării Acordului de securitate socială în regim de urgență sau până în sep­tembrie anul curent, astfel încât documentul să poată fi ratificat de Parlament în octombrie–noiembrie 2015.

Acordul privind angajarea moldovenilor în Israel a fost semnat în 2013 şi prevedea plasarea în câmpul muncii în domeniul construcţiilor din această ţară a aproximativ 1000 de muncitori. Constructorilor mol­doveni le erau promise atunci condiţii bune de muncă şi un salariu lunar de peste 1600 de dolari. Candidaţii pentru un post în Israel trebuiau să fie cetăţeni ai Re­publicii Moldova, să fie în vârstă de 25-50 de ani şi fără antecedente penale. O altă condiţie era ca aceştia să nu fi lucrat anterior în Israel şi să nu aibă rude de gradul întâi în această ţară.

La concurs puteau să participe doar muncitori cu ex­perienţă în construcţii: specialişti în cofraj, armaturieri, placatori şi tencuitori, iar dosarele erau depuse la agen­ţiile pentru ocuparea forţei de muncă din localităţile de reşedinţă.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com