Legionarii. Cobîlaș cu pasă de eseu, Prepeliţă şi Arhip învinşi în semifinală de Titica

vocea.md
Vocea Poporului, 13.09.2017

   

ubbrugby.com

ubbrugby.com

 

Weekend-ul trecut a plouat cu meciuri de rugby mai în toate campionatele “Bătrânei doamne”. Rugbiştii noştri legitimaţi în străinătate, chiar dacă fără eseu, au avut o prestaţie apreciată, lăsînd o foarte bună impresie prin eficientă, capacitate de mobilizare şi forţă. Să le luăm pe rînd …

 

Bordeaux Begles echipa lui Vadim Cobîlaș sa impus pe teren propriu în faţa lui Stade Francais. Gazdele au condus ferm toată partida stabilind un scor final 30-10. Cobîlaș prezent pe teren până în minutul 56, a avut o prestaţie excelentă, participând cu o pasă frumoasă în faza primului eseu.

 

 

UBB după trei etape cu 8 puncte ocupă poziţia 5 în clasamentul TOP 14.

 

Aflându-ne în Franţa mergem la Federale 1 unde în acest weekend a fost dat startul sezonului 2017/2018.

 

În primul meci Trelissac unde s-au regăsit în primul 15, Gheorghe Gajion şi Victor Leon a mers în vizită la cei de la Rodez unde au fost devansaţi cu scorul de 24-10, partida contând pentru grupa a treia din Federale 1. Pilierii noştri au făcut un meci bun fiind pe teren pînă în minutul 54 şi respectiv 62.

 

De asemenea în deplasare a mers şi Macon (grupa IV, Federale 1) echipa pilierului Maxim Cobîlaș unde s-a impus cu rezultatul de 18-13, în faţă celor de la La Seyne sur Mer.

 

prepelita

kuban-rc.com

 

Krasny Yar cu Oleg Prepeliţă şi Victor Arhip titulari, a cedat surprinzător în deplasare în faţă celor de la Kuban (Krasnodar), meci contând pentru semifinală Campionatului Rusiei, rezultat 27-35. Cu acesta înfrângere Krasny Yar şi-au complicat accederea în finală, însă orice victorie cu o diferenţa mai mare de 9 puncte poate schimbă situaţia. Discipolii lui Igor Nicolaiciuc au mai avut o asemenea experienţă. În 2016 în prima semifinală au pierdut în faţă celor de la VVA Podmoskovye (14:23) că apoi în a două semifinală să câştige cu un scor categoric de 25-0.

 

rc-kuban.com

rc-kuban.com

 

Veaceslav Titica a intrat după pauză în garnitură celor de la Kuban, contribuind la victoria echipei sale prin eficientă şi mobilitate.

 

În cea de a două semifinală Enisei-STM i-a zdrobit pe cei de la VVA Podmoskovye cu un scor de 62-10. Maxim Gargalac legitimat la Enisei-STM a fost lipsa în lista de meci.

 

De asemenea lipsa în lotul celor de la Ospreys (Guinness PRO 14) a fost şi Dumitru Arhip echipa căruia a pierdut disputa de la Glasgow Warriors, rezultat 31-10.
Pilierul se pare că nu s-a refăcut complet după acidentarea umărului din decembrie anul trecut.

 

Sursa: rugby.md