28 martie 2024
Chisinau
Без рубрики

La Institutul Muncii a fost lansat anul de învăţământ 2014-2015

Loading
Без рубрики La Institutul Muncii a fost lansat anul de învăţământ 2014-2015
La Institutul Muncii a fost lansat anul de învăţământ 2014-2015

 

 

institutul-muncii

Foto: vocea.md

Institutul Muncii al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Mol­dova şi-a prezentat oferta educaţională şi de cercetare pentru anul de învăţământ 2014-2015 în cadrul unui eveniment desfăşurat, zilele trecute, la Chişinău.

 

Oferta în cauză include un curs de in­struire în managementul sindical, destinat liderilor şi activului din centrele sindicale naţional–ramurale. Acesta va fi organizat în trei sesiuni a câte trei zile şi se va axa pe organizarea, conducerea şi gestionarea eficientă a activităţii unui sindicat mo­dern.

În cadrul aceluiaşi eveniment a fost lansată şi activitatea ediţiei a treia a Şcolii sindicale din Moldova, care face parte din aceeaşi ofertă şi va dura doi ani. Şcoala în cauză va fi frecventată de 25 de membri ai organizaţiilor primare din 10 centre sin­dicale naţional–ramurale. În primul an, participanţii la Şcoala sindicală vor avea instruiri serale de două ori pe săptămână, iar în al doilea an – vor implementa pro­iecte individuale sau de grup.

Activităţile educaţionale preconizate pentru noul an de învăţământ mai includ desfăşurarea unei conferinţe cu genericul „Impactul educaţiei asupra modernizării sindicatelor”. Aceasta va fi dedicată cele­brării a 50 de ani de la întemeierea Insti­tutului Muncii.

De asemenea, va fi organizată şi o şcoa­lă de vară internaţională, focalizată pe consolidarea capacităţilor analitice, a efi­cienţei organizaţionale şi abilitatea de a reprezenta eficient membrii de sindicat.

În anul de învăţământ 2014-2015 vor fi desfăşurate şi activităţi de instruire pentru sindicaliştii din Uzbekistan, Kazahstan şi Georgia.

Prezent la eveniment, preşedintele CNSM, Oleg Budza, a menţionat că, pe an ce trece, se schimbă spre bine materialele didactice, dar şi oferta de instruire a lide­rilor şi membrilor de sindicat.

Oleg Budza a subliniat că specialiştilor din sindicatele de ramură care doresc să muncească trebuie să le fie oferită posibi­litatea de a învăţa, inclusiv de a face studii serale. O atenţie sporită este necesar să le fie acordată tinerilor, pentru a-i motiva să devină membri activi de sindicat.

Preşedintele CNSM a accentuat că In­stitutul Muncii trebuie să devină una din cele mai performante structuri de acest gen din ţările europene, iar pentru aceasta este necesar să fie studiate, concomitent cu alte materii, limbi străine şi să fie pre­gătiţi formatori tineri.

Vsevolod Barbăneagră, directorul ge­neral al Institutului Muncii al CNSM, a apreciat că este important ca oamenii care fac şcoală în cadrul acestei instituţii să-şi valorifice cunoştinţele obţinute. „Contin­gentul care face studii la Institutul Mun­cii e destul de pregătit şi, dacă le puneţi în faţă vreo problemă, majoritatea dintre aceştia o va rezolva”, a dat asigurări vor­bitorul.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand