28 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

La „Agroindsind” s-au discutat probleme arzătoare

Loading
Fără categorie La „Agroindsind” s-au discutat probleme arzătoare
La „Agroindsind” s-au discutat probleme arzătoare
agroinsind

Foto: arhivă personală

 

Consiliul de Femei din cadrul Federației Naționale a Sindicatelor din Agricul­tură și Alimentație „Agroindsind” s-a în­trunit recent la o masă rotundă dedicată Zilei Internaționale a Femeii, la care au fost dezbătute mai multe probleme cu care se confruntă societatea.

 

Sindicalistele au discutat despre lucruri­le care le dor cel mai mult, în calitate de fe­mei, mame, și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu creșterea prețurilor la ser­viciile medicale. Mai mult, medicamentele care erau mai costisitoare s-au scumpit. În opinia femeilor, lista medicamentelor compensate ar trebui extinsă.

Corina Bulat, secretar al Consiliului de Femei din cadrul Federației „Agroindsind”, ne-a relevat că sindicalistele s-au arătat nemulțumite de fap­tul că Legea privind reforma sistemului de pensii prevede ma­jorarea censului de pensionare și pentru  femei. Însă femeile care nasc mai mulți copii nu reușesc să acumuleze anii de cotizație necesari.

De asemenea, sin­dicalistele și-au ex-primat doleanța că tratamentul sanatorial ar trebui să fie gratuit și mai frecvent decât o dată la trei ani. În context, s-au menționat condițiile foarte proaste de la Sanatoriul „Constructorul” din capitală.

În final, masa rotundă a fost evaluată drept utilă. „În viața noastră există prea multe probleme, multe dintre care nu pot fi rezolvate imediat. Cel puțin femeile s-au mai răcorit discutând despre ceea ce le doare”, a conchis Corina Bulat.

Consiliului de Femei de la Federația „Agroindsind” va face un demers către Consiliul de Femei din cadrul CNSM ca împreună să încerce să rezolve probleme­le cele mai stringente, ca acestea să ajun­gă pe masa guvernanților, a factorilor de decizie.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com