Investim în copii, pentru că vrem să creăm Europa la noi acasă

Elena Codreanu
Vocea Poporului, 28.08.2017

   

brindusa

 

Timp de 10 zile, copiii de la Cen­trul de plasament temporar al co­piilor în situație de risc „Brândușa” din Hâncești s-au recreat la tabă­ra „Perlele Nistrului” din Vadul lui Vodă, grație susținerii financiare a Confederației Naționale a Sindica­telor din Moldova. În una din zile­le trecute, familia numeroasă de la „Brândușa” a fost vizitată în tabără de președintele CNSM, Oleg Budza.

 

„Confederația Națională a  Sin­dicatelor din Moldova a alocat peste 10 milioane de lei în reno­varea taberelor de odihnă pentru copii și a stațiunilor balneoclima­terice aflate în gestiunea CNSM. Investim în primul rând în copii, pentru că vrem să creăm Europa la noi acasă”, a ținut să menționeze Oleg Budza în cadrul unei întâlniri cu copiii de la tabăra „Perlele Nis­trului”.

„Peste trei mii de copii s-au odihnit în vara anului curent la ta­băra „Perlele Nistrului”, iar numă­rul de cereri a depășit oferta. Nu facem nici o diferență între copiii din familii complete și cei aflați în dificultate, îi tratăm pe toți la fel, cu grijă și respect”, a remarcat Ion Munteanu, directorul taberei.

„Sunt pentru prima dată la o tabără de odihnă pentru copii. Aici am învățat să înot, să joc te­nis și mi-am încercat puterile la ar­mwrestling”, a mărturisit Dumitrița, unul dintre copiii de la Centrul „Brândușa”. La „Perlele Nistrului” copiii au ocazia să învețe să picte­ze, să danseze, să practice diverse genuri de sport. Tot pentru ei este deschis cercul tânărului frizer și al tânărului bucătar.

La Centrul „Brândușa” din Hân-cești se află 15 copii din familii defavorizate. CNSM a luat sub pa­tronaj  aceste instituții acum doi ani. Până atunci, CNSM patrona Centrul de plasament temporar al copiilor din Strășeni, dar instituția a fost închisă de către  autoritățile locale. Ulterior, copiii care erau educați la centrul din Strășeni au fost plasați în familii biologice sau extinse.