20 septembrie 2019
Chisinau
Fără categorie

Întârzieri legate de achitarea salariilor în unele instituţii bugetare

Loading
Fără categorie Întârzieri legate de achitarea salariilor în unele instituţii bugetare
Întârzieri legate de achitarea salariilor în unele instituţii bugetare
IBAN

Foto: acronymsandslang.com

 

Implementarea în sistemul bancar din ţara noastră, începând cu 1 ianuarie 2016, a sis­temului IBAN (International Bank Account Number) la efectuarea transferurilor naţio­nale a generat unele întârzieri legate de achi­tarea salariilor în câteva instituţii bugetare.

 

Potrivit unui comunicat al Biroului comunicare și relații cu presa al Guvernului, autorităţile publice au fost pregătite pentru implementarea noului sistem pe parcursul ultimilor doi ani.

Conform aceluiaşi comunicat, Anatol Arapu, mi­nistrul în exerciţiu al Finanţelor, a dat asigurări că, în ianuarie, există resurse financiare pentru achitarea sa­lariilor și a plăților sociale. Demnitarul a menționat că efectuarea tuturor plăților bugetare, inclusiv achitarea salariilor, este posibilă după dezagregarea integrală a bugetelor aprobate provizoriu pentru instituţiile buge­tare.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Finanţelor, un ordin cu privire la aplicarea bugetului de stat pro­vizoriu pentru 2016 a fost emis de această instituţie la finele anului trecut. Acest lucru a fost necesar, în con­diţiile în care nu a fost adoptată Legea bugetului de stat pentru 2016.

În perioada aplicării bugetului provizoriu nu sunt permise cheltuieli pentru acţiuni sau măsuri noi com­parativ cu anul precedent. Valabilitatea bugetului pro­vizoriu va înceta odată cu punerea în aplicare a Legii Bugetului de stat pentru 2016.

Reprezentanţii mai multor sindicate de ramură au precizat pentru „Vocea poporului” că, la mijlocul lunii ianuarie, întârzieri legate de achitarea salariilor în in­stituţiile bugetare nu au fost semnalate.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com