27 octombrie 2020
Chisinau
Varia

In memoriam. Un an de zile fără Nicolae Suruceanu

Loading
Varia In memoriam. Un an de zile fără Nicolae Suruceanu

Parcă a fost mai ieri. Parcă îl ve­dem aievea pe blândul și mucali­tul Nicolae Suruceanu vorbind cu tâlc și înțelepciune pe la seminare și întruniri, inițiindu-i în „secrete­le” dialogului și ale negocierilor pe cei care, la rândul lor, urmau să-i școlească pe alții…

suruceanu

Nicolae Suruceanu a fost un om de o bunătate și cumsecă­denie rar întâlnite. Ne aducem aminte cum, la ședințele colegiu­lui redacțional, după ce parcur­gea rapid, pe diagonală, textele inserate în paginile gata de tipar, venea cu sfaturi  competente, de parcă ar fi lucrat toată viața ga­zetar. Nu în zadar, a fost însărci­nat de către CNSM să coordone­ze activitatea informațională a confederației, acordând o deose­bită atenție emisiunii televizate „Dialog Social”, ziarului „Vocea poporului”, paginii WEB a CNSM, organizării campaniilor de informare, publicării materialelor promoționale  și altele.

S-a bucurat de un respect deosebit din partea colegilor de serviciu și a partenerilor sociali. A fost un mare luptător pentru drepturile omului. Lipsa lui o simțim și astăzi. Fără el, totul e altfel, parcă și viața ne privește cu ochii blânzi și triști ai celui care a fost Nicolae Suruceanu.

 

Dumnezeu să-l odihnească în pace, fiindcă a avut o viață zbuciumată.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com