20 ianuarie 2020
Chisinau
Social

În august începe construcţia blocurilor sociale

Loading
Social În august începe construcţia blocurilor sociale
În august începe construcţia blocurilor sociale
constructie

Foto: news.point.md

Edificarea primului bloc locativ în cadrul Proiectu­lui de construcţie a locuin­ţelor pentru păturile social vulnerabile, faza II, va înce­pe în august curent.

 

Comi­tetul director al Unităţii de Implementare a proiectului a stabilit perioada şi princi­palele acţiuni de demarare a lucrărilor de construcţie a acestor locuinţe. Minis­trul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan, a comunicat că în luna august vor începe lucrările de construcţie a unui bloc locativ nefina­lizat din raionul Călăraşi, în septembrie va demara construcţia altor 2 blocuri locative din raioanele Bri­ceni şi Sângerei.

Totodată, Marcel Rădu­can a specificat că aparta­mentele vor fi finalizate „la cheie”, ceea ce semnifică că beneficiarii vor dispune de bucătărie şi baie mobilată, dotate cu utilaje tehnico-sanitare, pardosea finită cu gresie, teracotă şi laminat, precum şi pereţi tencuiţi, conectarea la reţelele de apă şi canalizare, telefonie fixă, televiziune prin cablu şi internet etc.

Iunona Lungul, mana­gerul Unităţii de Imple­mentare a Proiectului II, a subliniat că în cele trei raioane este vorba de blo­curi locative cu 5 nivele, cu circa 40 de apartamente în fiecare bloc, iar beneficiarii acestor locuinţe vor fi se­lectaţi de o comisie speci­ală. De asemenea, sursa ci­tată a precizat că în august a.c. Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei ur­mează să deburseze prima tranşă de bani pentru con­strucţie. Blocurile locative din raioanele Călăraşi şi Briceni urmează a fi date în exploatare în octombrie 2014, iar cel de la Sângerei – în iunie 2015.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com