26 august 2019
Chisinau
Social

Guvernul promite să perfecţioneze în continuare sistemul de pensii

Loading
Social Guvernul promite să perfecţioneze în continuare sistemul de pensii

Reprezentanţii Guvernului re­cunosc faptul că reforma pen­siilor nu a mers până la capăt, aşa cum şi-ar fi dorit, şi pro­mit să elimine unele forme de inechitate. Sindicatele salută acest lucru şi dau asigurări că nici ei nu sunt adepţii unor decizii pripite atunci când este vorba despre chestiuni importante.

Guvernul promite să perfecţioneze în continuare sistemul de pensii

realitatea.net

Premierul Pavel Filip a declarat la o întâlnire recentă cu membrii Comitetului Confederal al CNSM că în sistemul judecătoresc din ţara noastră mai există co­rupţie, pe care Guvernul nu are încă puterea de a o elimina în totalitate.

În consecinţă, exponenţii aces­tui sistem încă mai dictează une­le reguli şi, astfel, ţara noastră dispune de o formulă aparte de calculare a pensiilor pentru jude­cători, mai bine zis, a păstrat-o pe cea veche.

Premierul promite însă că fac­torii de decizie vor reveni la acest subiect. Vorba e că pentru acest an a fost prevăzută o nouă refor­mă în justiţie. Aceasta ar urma să facă regulă în sistem, după care să fie corectate condiţiile de acor­dare a pensiilor.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
2
Comentează
  • maria
    23.01.2018

    S-a spus ca odata la jumatate de an va fi acea indexare! urmeaza inclusiv in aprilie !

  • Inga
    23.01.2018

    Recent s-au majorat pensiile la peste 150 000 de pensionari. In aprilie 2018 urmeaza sa se majoreze la restul pensionarilor. Cred ca in asa ritm, deja o mare parte din sistem este perfectionat.

Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com