20 august 2019
Chisinau
Varia

Gourmand. Sote de morcovi, o gustare rapidă

Loading
Varia Gourmand. Sote de morcovi, o gustare rapidă
Gourmand. Sote de morcovi, o gustare rapidă
varietyland.com

O mâncare de morcovi cu usturoi, unt și pătrunjel verde, foarte ușor de preparat. O garnitură sănătoasă potrivită pentru cărnuri, alături de cartofi sau alte legume. Morcovii sotați pot fi și un fel de post dacă se prepară cu ulei în loc de unt. De pildă, prepară 4 porții.

Ingrediente. 4 morcovi mari sau 6 medii; 80 g unt sau 2 linguri de ulei (dacă țineți post); sare; 2 căței de usturoi; o mână de pătrunjel verde tocat.

Metodă de preparare. Am curățat morcovii de coajă, i-am spălat și i-am șters bine cu șervetul. De tăiat în rondele fine folosind o „mandoli­nă” – o răzătoare cu lamă unică ce permite felierea fină. Am ales o cratiță antiaderentă și am așezat morcovii în ea împreună cu untul. Daca țineți post, va trebui să folosiți ulei. Le-am dat și un praf de sare. Am așezat cratița pe foc mediu și am așteptat să se topească untul și să înceapă să sfârâie morcovii. Am amestecat constant ca să fiu sigură că fiecare feliuță de morcov este îmbrăcată în unt topit. Morcovii nu prea lasă apă așa că e bine să turnați 100 ml de apă călduță (1/2 de pahar) și am mărit un pic flacăra de sub tigaie. În câteva minute morcovii vor fi gata. Trebuie testați prin gustare ca să nu devină prea moi.

Apa s-a evaporat și ea. Am zdrobit cei doi căței de usturoi și i-am pus peste morcovi. Am stins imediat focul și am tras cratița deoparte.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com