30 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

Gesturi nobile făcute de tineri sindicaliști pentru copii defavorizați

Loading
Fără categorie Gesturi nobile făcute de tineri sindicaliști pentru copii defavorizați
Gesturi nobile făcute de tineri sindicaliști pentru copii defavorizați

tineri-sindicalisti

 

În contextul Zilei Internaționale a Copiilor, în Repu­blica Moldova au avut loc mai multe activități și con­certe dedicate copiilor.

 

Trebuie să remarcăm cu mândrie o acțiune caritabilă desfășurată de Comisia de Tineret a Confederației Naționale a Sindicatelor din Mol­dova, împreună cu organizațiile de tineret ale centrelor sindicale de ra­mură, care au organizat colectarea cărților pentru copii defavorizați.

Inițiativa a fost prezentată de către Tatiana Buzdugan, preșe-dinta organizației de tineret din ramură, în cadrul ședinței Comi­tetului Executiv, iar feedback-ul colegilor a fost surprinzător de prompt. Gheorghe Gangură, mem-bru al Comitetului Executiv, in­spector în domeniul securității și sănătății în muncă al sindicatului ramural,  a dăruit un lot de carte în aceeași zi.

Un alt gest nobil și demn de apre­ciere a fost donația făcută de către Simion Bodișteanu, președintele comitetului sindical de la SRL „TORPEDO”, vicepreședinte al organizației de tineret din ramură. Este vorba de un lot de 50 de cărți noi de poezii scrise de poetul Feo-dor Radov. Pe unele versuri ale acestuia, marele nostru compozi­tor Eugeniu Doga a scris muzică.

Acest proiect caritabil mi-a amintit, ca o reverie, de anii ti-nereții mele, când cu toții sufe­ream din lipsa cărților cu grafie latină. Atunci, împreună cu cole­gii sindicaliști de la Uzina „Dacia-Pitești”, România, am adus mai multe loturi, tiruri de cărți necesa­re copiilor și adolescenților.

Personal, sunt sigur că astfel de evenimente sunt mereu bine­venite, pentru că au menirea de a accelera procesul de incluziune socială a copiilor defavorizați, iar atâta timp cât mai există tineri cu inițiativă, Republica Moldova are viitor, are perspectivă și continuă să-și scrie istoria.

 

Boris BABICI,

președintele Sindicatului Lucrătorilor din Industria Constructoare de Automobile și Mașini Agricole

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com