19 ianuarie 2020
Chisinau
Fără categorie

FSTDM consideră inacceptabil comportamentul guvernanților față de drumari

Loading
Fără categorie FSTDM consideră inacceptabil comportamentul guvernanților față de drumari
FSTDM consideră inacceptabil comportamentul guvernanților față de drumari
drumari-moldova

Foto: sindicate.md

 

Federaţia Sindicatelor Trans­portatorilor și Drumarilor din Republica Moldova (FSTDM) își exprimă îngrijorarea în le­gătură cu situația complicată din întreprinderile din cadrul SA „Drumuri”, se arată într-o scrisoare adresată prim-minis­trului interimar al Republicii Moldova, Gheorghe Brega.

 

„Datoriile Ministerului Finanțe-lor către Fondul Rutier depășesc suma de 550 mln. de lei, fapt ce a cauzat, respectiv, datorii din partea „Administrația de Stat a Drumuri­lor” către antreprenori. Restanțele salariale în colectivele de muncă din cadrul SA „Drumuri” se mențin în mare parte din luna septembrie 2015, ceea ce prezintă o încălcare flagrantă a legislației privind remu­nerarea salariaților și provoacă con­flicte și nemulțumiri ale angajaților”, se arată în scrisoare.

Potrivit lui Boris Rojnevschi, președinte FSTDM, Federaţia con­sideră inacceptabil un astfel de comportament față de drumari, care prin legislație, posedând un fond cu destinație specială, rămân fără resurse financiare, iar sumele acu­mulate sunt distribuite pentru alte necesități, fiind ignorat și principiul de bază – salarizarea angajaților din ramură. În scopul prevenirii unui conflict de muncă, FSTDM solicită revizuirea distribuirii Fondului Ru­tier și gestionarea corectă a acestuia, fiind asigurată finanțarea agenților economici pentru volumul lucrări­lor executate.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com