31 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

FSLC continuă activitățile de informare a activului sindical din teritoriu

Loading
Fără categorie FSLC continuă activitățile de informare a activului sindical din teritoriu
FSLC continuă activitățile de informare a activului sindical din teritoriu
Foto: arhivă personală

Foto: arhivă personală

 

Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură (FSLC) a organizat recent, în cooperare cu Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM), semi­nare informative pentru activul sindical din teritoriu cu genericul „Sindicatele în apărarea și reprezentarea drepturilor și intereselor social-economice ale mem­brilor de sindicat”.

 

Activitățile s-au desfășurat în incinta Bazei de odihnă pentru copii „Dumbrava Albă” din mun. Bălți, cu participa­rea activului sindical al consiliilor ramurale ale FSLC din 12 raioane din zona de nord a țării, și în incinta Bibliotecii Re­gionale din or. Comrat, cu participarea activului sindical din UTA Găgăuzia.

Cei prezenți au fost interesați de reforma sistemului de pensionare, modificarea legislației muncii și reforma siste­mului de salarizare care urmează a fi adoptată.

În acest sens, Sergiu Sainciuc, vicepreședinte al CNSM, a prezentat o informație amplă despre activitățile și propune­rile înaintate autorităților de către sindicate.

Ion Vartic și Vasile Siloci, reprezentanți ai Inspectora­tului Muncii al Sindicatelor în teritoriu, i-au informat pe participanții la activități despre cerințele privind securita­tea și sănătatea muncii salariaților și acțiunile sindicatelor în context.

De asemenea, sindicaliștii au fost informați despre cerințele și modalitatea evaluării condițiilor de muncă și întocmirea actelor justificative necesare pentru stabilirea sporului de compensare pentru munca prestată în condiții nefavorabile.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com