21 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

Federaţia SIBA a desemnat cele mai bune comitete sindicale

Loading
Fără categorie Federaţia SIBA a desemnat cele mai bune comitete sindicale
Federaţia SIBA a desemnat cele mai bune comitete sindicale

siba

 

A devenit deja tradiţie ca, la început de primăvară, Federaţia Sindicatelor Lucră­torilor Instituţiilor Bancare şi de Asigu­rări (SIBA) să organizeze concursul „Cel mai bun comitet sindical al  anului”.

 

„Organizăm  o astfel de competiţie deja al zecelea an. Concursul are scopul de a mobiliza comitetele sindicale să organizeze cât mai multe acţiuni pentru protecţia so­cial-economică a salariaţilor. Cel mai efici­ent mijloc de obţinere a garanţiilor sociale suplimentare este Contractul colectiv de muncă la nivel de unitate. Pentru moment, avem încheiat un contract de colaborare între administraţia BC „Moldova Agroind­bank” SA şi organizaţia sindicală de la in­stituţia respectivă, contracte colective de muncă la BC „Victoriabank” SA, BC „Energ­bank” SA, BC „Eximbank” SA şi la Comisia Naţională a Pieţei Financiare”, a menţionat Victor Onici, preşedintele federaţiei. În urma jurizării, locul I a revenit comitetului sindical de la „Moldova Agroindbank”(preşedinte al comitetului sindical – Valentina Micleuşanu). Pe locul II s-a plasat comitetul sindical de la  „Victoriabank” (preşedinte al comitetului sin­dical – Mihai Ciobanu), iar pe treapta a III-a a urcat comitetul sindical de la „Energbank” (preşedinte al comitetului sindical – Valeriu Mitriuc). Pentru participare activă la concurs şi acumulare de punctaj aproximativ egal în tabela generală, au fost menţionate co­mitetele sindicale de la Banca Naţională a Moldovei (preşedinte al comitetului sindical – Ion Ropot), BC „Eximbank” SA  (preşedinte al comitetului sindical – Valentin Sasu). Toţi învingătorii au primit cupe, diplome şi pre­mii băneşti.

Preşedintele Federaţiei SIBA a subliniat că la alegerea învingătorilor s-a ţinut cont de mai multe criterii. „În primul rând, am analizat prevederile contractelor colective de muncă la nivel de unitate, iar acestea să fie neapărat viabile, nu doar înșirate pe hâr­tie. S-a ţinut cont şi de ponderea membrilor de sindicat, de cât de des se desfășoară ac­tivităţi cultural-sportive, cum s-a organizat odihna de vară a copiilor, cât de des se fac controale medicale, cum s-au repartizat bi­letele de tratament balneosanatorial, cât de corect au fost transferate cotizaţiile sindica­le, dar şi de abonarea la ziarul „Vocea popo­rului”, a ţinut să precizeze Victor Onici.

Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor Institu­ţiilor Bancare şi de Asigurări mai desfășoară un alt concurs, în cadrul căruia sunt alese cele mai bune instituţii, la capitolul respec­tarea normelor de securitate şi sănătate în muncă.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com